To je to što me zanima!

Dopunsko osiguranje će od 1. svibnja poskupjeti 30 posto

Novi udar na džep građana: Ministar zdravlja Dario Nakić planira od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a s dosadašnjih 70 na 89 kuna.
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Dario Nakić planira od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a s dosadašnjih 70 na 89 kuna. Potvrdio je to ministar zdravlja Dario Nakić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" i kazao da će to biti odlučeno na sjednici Vlade. 

- Razmišljamo kako stabilizirati financijski zdravstveni sustav jer postoji manjak u sustavu od 2,5 mlrd. kuna. Nastojimo smanjiti rashode - kazao je i dodao da će biti i više mjera kojima se želi povećati prihode, a jedna od tih je i dopunsko zdravstveno osiguranje.

POGLEDAJTE VIDEO: Dopunsko osiguranje poskupljuje za 30 posto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Spomenuo je i dodatno osiguranje koje bi ustvari značilo nadstandard, a ugovaralo bi se na drugačiji način. 

- Za to su zainteresirani privatni osiguravatelji, a HZZO se u tom dijelu ne bi natjecao. HZZO bi ostao za osnovno osiguranje. Prava iz osnovnog osiguranja ne bi se smanjivala, ali bi se prohtjevi dirali - izjavio je Nakić.  

 

Idi na 24sata

Komentari 443

  • 31.03.2016.

    Pa dobro, što je to 19 kn, piece of cake.. Ionako smo jako "bogata" nacija, prosjek plaće ide gore, smanjuje se nezaposlenost, i penzije će polako u zrak, ma to je mačji kašalj, 19 kn, pihh

  • Zmaj-Ovan 31.03.2016.

    Deri, samo deri, po narodu svom. Žderi, samo žderi, ti sa stola mog. Ministri su uvijek na svom (konju). Samo neka paze da ne spadnu na magarca, kao i narod kojega deru.

  • Maryo 30.03.2016.

    Normalno, nastavljaju dalje s pljačkom građana. Žalim najviše one koji nisu glasali na Parl.izborima za ŽIVI ZID jer ja jesam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare