To je to što me zanima!

DORH će zaposliti još ljudi, ukinut će i nepotrebne sudove

Zbog primjene novog Zakona o kaznenom postupku država će hitno morati dovršiti informatizaciju državnih odvjetništava. Uložit će i u skupu opremu za snimanje
Vidi originalni članak

Sljedeće godine od 1. rujna na snagu stupa Zakon o kaznenom postupku koji će vrijediti za sve postupke, a ne samo za one u nadležnosti Uskok-a. Zbog toga će država morati dovršiti informatizaciju državnih odvjetništava. Uz to morat će zaposliti više od 70 tužitelja, daktilografa, kupiti 90 kompleta uređaja za snimanje koji stoje oko 44.000 kuna te ukinuti nepotrebna državna odvjetništva i sudove u malim sredinama, piše Večernji list. Po novom zakonu tužitelji će sami prikupljati dokaze u suradnji s policijom. Dosada su dokaze provodili istražni suci. Iz Ministarstva pravosuđa ističu kako je u proračunu za 2011. godinu osigurano 7 milijuna kuna više, a od toga će tri milijuna ići za zapošljavanje u DORH-u. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • konjina 22.11.2010.

    šta je bajiću kao trnoružica neko te je poljubio i ti oživio a do sada si spavao ili nešto drugo

  • hrabro srce_1 22.11.2010.

    tamo se nemože ni čistačica zaposlit bez dopuštenja bajića. kontrolira li to itko? što je bajić država uu državi. mislim da se dosta toga daje njemu na volju pod krinkom sprječavanja kriminala u državi.

  • mellifera196666 22.11.2010.

    Tko će se uhvatit suzbijanja nepotizma po sudovima?Nitko! Na sudovima rade dinastije od 3 koljena.djedovi,sinovi i unuci,jedni su drugima nadređeni.Pa onda braća,bratići,tete,strićevi,ujaci i kumovi koji su muževi i žene mafijaša u vlasti i tu je krug zatvoren.Provjerljivo na slučaju Čehok!

Komentiraj...
Vidi sve komentare