To je to što me zanima!

Bajić: Istraga diktira rokove, nije bilo čekanja s optužnicom

DORH ni na koji način ne donosi političke odluke niti ih može donositi, stoji u priopćenju. Navode da su tek u posljednja dva mjeseca došli do ključnih dokaza
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo objavilo je priopćenje kojim odbacuje navode da donose odluke koje su politički motivirane. Navode da oni, Uskok i ravnatelj Dinko Cvitan nisu i neće biti Državno izborno povjerenstvo niti im se može pripisati takva uloga. Naglašavaju da su tek istragom u posljednja dva mjeseca došli do dokaza da je dio novca korišten za HDZ i to u vrijeme dok je Sanader bio na čelu stranke te su tek tada donijeli odluku o pokretanju postupka protiv HDZ-a.

Dodaju da se po članku 23. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela mora provesti jedinstveni postupak i protiv odgovorne i pravne osobe te kažu, da je jasno kojim su se razlozima rukovodili.

Državno odvjetništvo ni na koji način ne donosi političke odluke niti ih može donositi. Ono postupa u skladu s odredbama Kaznenog zakona, odnosno Zakona o kaznenom postupku i Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela odgovornih osoba, koje mora dosljedno primjenjivati i samo su odredbe zakona te koje određuju način postupanja Državnog odvjetništva, stoji u priopćenju, koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Jarnjak: Bitno je da stranka normalno funkcionira

HDZ-ov Ivan Jarnjak rekao je u utorak kako svaka stranka i svaki čovjek doživljavaju uspone i padove te imaju određene krizne situacije, javlja HTV. Dodao je da je bitno da je to kontrolirano i da stranka normalno funkcionira. Kaže da će otkloniti sve nejasnoće kad ga pozovu.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • feba 02.11.2011.

    Bajiću,priznaj čovječe,naredila EU požurivanje zato ste tako ažurni u zadnje vrijeme(pred izbore)Jevropi HDZ nikad nije bio mio a sad vidimo i razloge.Dugo nam je trebalo,sramotno dugo da otvorimo oči.

  • štefek 01.11.2011.

    sve je to dobro ali hoče i ispitati sdp , hsu i ostali koji su bili u krug crni fond sanader

  • zvona1002 01.11.2011.

    Pa druže Bajiću i Cvitanu, meni ne izgledate baš toliko naivni ili mislite da smo mi građani naivni kada kažete da se DORH i USKOK nisu stavili otvoreno na stranu protiv HDZ-a. Koliko vidim da su sve radnje koje DORH i USKOK rade isključivo vezane za osobe iz jedne stranke, pa me zanima kako to da ne postoji ravnoteža oko podizanja nekih drugih optužnica, ili Vas je strah kada vidite sve ove procijene da bi "kukuriku koalicija" mogla doći na vlast pa se bojite otvarati istrage tipa "veletržnica Rijeka" (koliko se sjećam da se tamo radilo o nekoj zastari, ali sad kad je USTAV izmijenjen koliko znam da takve stvari ne zastarijevaju). Ja vjerujem da je ovo sve ciljano i dobro isplanirano na političkim razinama, jer je teško drugačije to protumačiti, pa zar bi došlo do propasti ako bi se taj predmet držao nekih 30 dana, jer kako kažete da imate saznanja više od 2 mjeseca, ili je trebalo to raditi u tolikoj tajnosti sa jako preciznim zadaćama izvršitelja jer koliko vidim da naši novinari imaju sve informacije oko vaših radnji, pa i zbog toga mislim da ste očigledno pristrani. E sad vas obadvojicu javno pitam, ako kojim slučajem ti vaši dokazi padnu na sudovima u RH i HDZ bude oslobođen ovih optužbi, dali ćete, najmanje što možete podnijeti ostavke na svoje dužnosti, a ja mislim da vam se treba zabraniti rad u DORH-u ili bilo kakvi pravni poslovi u hrvatskoj, jer ste pristali na političko montiranje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare