To je to što me zanima!

DORH o slučaju Grubori tvrdi: Brkić nije odao službenu tajnu

DORH podsjeća kako je Milijan Brkić tada postupao sukladno svojim ovlastima, te je koordinirao policijske aktivnosti kroz kriminalističku taktiku i metodike
Vidi originalni članak

U odnosu na kazneni postupak, poznatiji pod nazivom "Grubori", Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova je u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i Odjelom za ratne zločine Državnog odvjetništva Republike Hrvatske provelo tijekom 2009. godine kriminalističko istraživanje, koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu protiv više ljudi zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, priopćio je danas DORH

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu navodi kako je, budući da je riječ o teškom kaznenom djelu, prije i tijekom kriminalističkog istraživanja održano više koordinacijskih sastanaka između Ravnateljstva MUP-a i državnog odvjetništva na kojem su dogovarane smjernice kriminalističkog istraživanja. 

- Upravo je tadašnji zamjenik Glavnog ravnatelja policije za kriminalitet Milijan Brkić, sukladno svojim ovlastima, koordinirao policijske aktivnosti kroz kriminalističku taktiku i metodike, posebno vodeći računa da je ranije i sam bio pripadnik specijalne jedinice policije MUP-a, čiji su pripadnici većina svjedoka i osumnjičenici u ovom predmetu i da je inače s njima razgovarao i komunicirao. 

Uostalom, i danas na glavnoj raspravi pred Županijskim sudom u Zagrebu, je izjavio da je tijekom kriminalističkog istraživanja nastavio komunicirati kao i ranije, što se ukazuje razumnim s obzirom na primijenjene metodike i taktiku kriminalističkog istraživanja. Stoga, ni tada niti danas, državno odvjetništvo u takvom postupanju nije našlo obilježja kaznenog djela odavanja službene tajne - ističe DORH.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • đoništulić 21.01.2014.

    pa gdje bi to VASO pa on je RVATINA idomoljub a crveni mu to podmeću

  • fernandooo 21.01.2014.

    Kako su komični s ovim svojim starim agentskoprovokatorskim taktikama. Zna se - tko sa đavlom tikve sadi, od tikve će stradat' ... :)

  • toothmouse 20.01.2014.

    Vladajući su pošto-poto htjeli aferu Šegon iz svojeg dvorišta prebaciti u susjedno,ali im se to vratilo kao bumerang.Čak im je i plagijator Vaso zabio efektnu golčinu,eto koliko su nesposobni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare