To je to što me zanima!

DORH Odbor tražio zaključke o zapošljavanju unutar SOA-e

Većina u Odboru zaključila je da je zapošljavanje u SOA-i u vrijeme Karamarka bilo nedovoljno transparentno i diskrecijske naravi. DORH je zatražio zaključke Odbora
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo zatražilo je od Sabora zaključke Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost vezano za zapošljavanja u SOA-i u vrijeme dok je na čelu te službe bio Tomislav Karamarko, potvrdio je predsjednik odbora Miroslav Tuđman (HDZ).

- Zaključci su javni i dani medijima. Stav je Odbora, ne samo moj, da ne trebaju posebno dostavljati zaključke. Radi se o pitanju relacije između DORH-a i zakonodavnog tijela. Neka se obrate predsjedniku Sabora - kazao je Tuđman.

Podsjetimo, većina u Odboru zaključila je da je zapošljavanje u SOA-i u vrijeme Karamarka bilo nedovoljno transparentno i diskrecijske naravi. U zaključcima stoji kako je radna skupina nedvojbeno utvrdila da su u SOA-u po Karamarkovu nalogu primljeni ljudi koji su 'pali' na sigurnosnoj provjeri. 

HDZ-ovi članovi odbora imali su izdvojeno mišljenje u kojem se ističe da iz provedenog nadzora nije moguće utvrditi da je u SOA-i u tom razdoblju bilo nezakonitog zapošljavanja.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • marijaterezija2 06.06.2014.

    Zapošljavanje u državne firme nikad bilo a i neće biti transparentno

  • MI-MA 06.06.2014.

    U vrijeme krize ovo je ključno pitanje za naše gospodarstvo, ako se utvrdi da je Karamarko činio propuste za vrijeme čelnog čovjeka SOA-e gospodarstvo i investicije će krenuti u pravom smijeru. Ovo što oni zapošljavaju u raznorazne Agencije je sve po Zakonu.

  • zokinjo 06.06.2014.

    Koja je kaznena odgovornost Karamarka i stranke na optuženičkoj klupi za pljačku Hrvatske?:-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare