To je to što me zanima!

DORH: Protiv liječnice iz Međimurja pokrenuta istraga zbog smrti novorođenčeta 2022.

U priopćenju se ističe da je liječnica znala da se radi o porodu nakon ranijeg carskog reza i da je od trenutka curenja plodove vode prošlo više od 16 sati.
Vidi originalni članak

Zbog sumnje u nesavjesno liječenje, Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o pokretanju istrage protiv liječnice iz medicinske ustanove na području Međimurske županije, priopćio je u petak DORH.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 49-godišnjakinja 29. svibnja 2022., kao liječnica u medicinskoj ustanovi na području Međimurske županije, nakon zaprimanja rodilje u rađaonicu prekasno poduzela porod carskim rezom.

TRAGEDIJA KOD NAŠICA Kod Našica poginuo biciklist: Policija prijavila vozača (22) koji je autom naletio na njega...

U priopćenju se ističe da je liječnica znala da se radi o porodu nakon ranijeg carskog reza i da je od trenutka curenja plodove vode prošlo više od 16 sati.

Unatoč tome, kao i CTG zapisu koji je ukazivao na nužnost poduzimanja carskog reza, liječnica je inzistirala na porodu bez carskog reza i prepustila nadzor rizičnog poroda dežurnim primaljama, s posljedicom da je prekasno poduzela porod carskim rezom.

PROVODI SE OBDUKCIJA FOTO Buknuo požar u stanu u Dubrovniku, umro muškarac

Dijete je unatoč poduzetim mjerama intenzivnog liječenja preminulo 7. kolovoza 2022., a kod rodilje je nastupila teška ozljeda, priopćili su iz DORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Splitski cvit 06.01.2024.

    @yocko ako je istina to je kriminal, ali moram te ispraviti na više mjesta pišeš patalogija a radi se o patOlogiji. 

  • yocko 05.01.2024.

    A zašto u dorhu u Koprivnici sakrivaju ubojstvo jednog doktora koji je dao inekciju svojoj ženi i sa time ju usmrtio,obitelji je došao nalaz iz patalogije i sve ok,ali to sve je otišlo u dorh i tamo su sve pobili i naredili ovima na patalogiji da to malo isprave,i da iz patalogije je došlo i drugo izvješče ali naravno krivotvoreno,tako da obitelj ima pravo i jedno krivo rješenje.

  • MrDeny 05.01.2024.

    Brzi su. Samo 2 godine od događaja. Mrak!

Komentiraj...
Vidi sve komentare