To je to što me zanima!

Dosje ISIL: Terorizam je brutalniji nego ikad prije

U Expressz donosimo dosje o Islamskoj državi, tko i što stoji iza nje, hoće li trajati ili joj ističe vrijeme, gdje se sve širi, te kakve posljedice ostavlja na moderan svijet
Vidi originalni članak

Služeći se jednostavnom političkom računicom Europljana i posebno Amerikanaca, bliskoistočni kaos nikada se neće shvatiti, iako je taj kaos proizveden baš tu, temeljno u Europi, a od pojave nafte i u Americi.

Nikome i ni za što taj prostor u proteklih sto godina nije Zapadu služio osim da se odatle otme ova ili ona sirovina, ispod svake cijene i vrijednosti. A da bi se to moglo, "oni tamo" ne smiju civilizacijski napredovati, uhvatiti korak s "novim svijetom". Znači, ne smiju se obrazovati, ne smiju jačati demokratski i građanski, biti osviještena i samoorganizirana snaga, a posebno ne smiju biti vojno jači nego što je dozvoljeno.

Frustracija izluđenih stanovnika arapskog svijeta pretače se u rasulo u kojem je puno lakše upravljati nego nacijama i državama koje su svjesne svoje snage i sposobnosti.

Među ostalim će i islamska država zbog toga trajati, sve brutalnija i okrutnija. Iza svake političke igre pojavljuju se oni zaluđeni koji su laki na nožu i sve su suroviji.

U novom broju tjednika Express donosimo dosje o Islamskoj državi, tko i što stoji iza nje, hoće li trajati ili joj ističe vrijeme, gdje se sve širi, te kakve posljedice ostavlja na moderan svijet.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • KaiserMrva 05.07.2015.

    da, odmah po civiliziranom svijetu udaraj jer divljaci su frustrirani... a kako je UAE napredovao a pun je nafte, a moderniji su i od Amerike po arhitekturi i svemu ostalome? zašto oni nisu divlji a prodaju naftu?:)

  • Igor Petak 05.07.2015.

    Mogli ste idmah reklamirati sto da citam na net.hr i vecernjem.

  • Ramone1 04.07.2015.

    I što sad?! Reklama za nekakav Expres, koji ne pratim..

Komentiraj...
Vidi sve komentare