To je to što me zanima!

Došla posuditi knjigu i među stranicama je našla snop eura

Ravnateljica opatijske knjižnice kaže da su pokušali naći vlasnika novca preko ljudi koji su posudili knjigu. Poveći iznos eura odlučili su darovati u humanitarne svrhe
Vidi originalni članak

Vesna Jagar, Zagrepčanka s povremenim boravkom u Opatiji, tijekom mjeseca knjige ušla je u Gradsku knjižnicu “Viktor Car Emin” u Opatiji. Na policama je tražila napeti krimić Leslie Silbert “Obavještajac”. Iznenadila se našavši među stranicama poveći iznos eura. Ni sekunde nije dvojila što učiniti. Diskretno je prišla knjižničarki i rekla da je našla skriveni novac. 

- Djelatnice knjižnice su programom ZaKi potražile članove koji su posljednji posudili knjigu. No vlasnika nismo pronašli i odlučili smo novac dati u humanitarne svrhe. Vjerojatno ćemo kupiti knjige za Dječju bolnicu Kantrida. Gospođa Jagar je mogla izaći iz knjižnice s knjigom i novcem, ali nije. Primjer je da još ima poštenih i moralnih ljudi. Simbolično ćemo joj zahvaliti iako ne želi priznanja ni posebne hvale -  kaže Suzana Šturm Kržić, ravnateljica knjižnice. 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • pidanko29 20.12.2011.

    da je narod posten nebi danas imali krizu , bolje da je ta zena potrosila novac u nesto pametno za svoju obitelj, nego to ce opet da nestane u tragu humanitarnosti !!!!!

  • maya999 20.12.2011.

    Zamisli blamaže da je bila recimo skrivena kamera.... Danas više ništa ne znaš. Al da je i bila, u najgorem slučaju bi ostala bez njih kao i sad. Tako da se ipak isplati probat uzet. :)

  • Kalista_1 20.12.2011.

    U svakom slučaju je dobro da je žena vratila što bih i osobno učinila jer bih posumnjala da su novci označeni i kao takvi podmetnuti kao anketa na poštenje. Ne bih se baš dobro osjećala s novcem doma koji mi ne pripada pomišljajući da svako zvono na vratima najavljuje dolazak policije. Dobar san noću je iznad svega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare