To je to što me zanima!

Došle su stotine vjernika: Papi Ivanu Pavlu II. otkrili spomenik

Nadam se da će ovaj spomenik u srcima svih Sarajlija i posjetitelja buditi samo lijepa sjećanja i uspomene na tog velikog čovjeka, kazao je Urumović o spomeniku
Vidi originalni članak

Pred više stotina vjernika, građana Sarajeva i najviših crkvenih i političkih zvaničnika u Sarajevu ispred Katedrale Srca Isusova otkriven je spomenik papi Ivanu Pavlu II. koji je prije nekoliko dana proglašen svecem. Spomenik je rad hrvatskog kipara Hrvoja Urumovića i izrađen je od materijala siluminija.

- Nadam se da će ovaj spomenik u srcima svih Sarajlija i posjetitelja buditi samo lijepa sjećanja i uspomene na ovog velikog čovjeka - kazao je Urumović o spomeniku koji je visok 2,90 metara i kako je kazao predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjo Topić, jedan je od najljepših spomenika papi Wojtyłi. 

Projekt podizanja spomenika ovom papi inicijativa je HKD "Napredak" i Vrhbosanske nadbiskupije, a datira još od 2007. godine. Spomenik je, kazali su, posvećen ne samo katolicima, već svim građanima BiH koje je papa Ivan Pavao II. posjetio dva puta, prvi put 1997. kada je posjetio Sarajevo, i drugi put 2003. kada je posjetio Banja Luku. 

Pored brojnih gostiju, otkrivanju spomenika prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojem je Sarajevo nedavno dalo, a potom i zbog izjava o trećem hrvatskom entitetu oduzeo titulu počasnog građanina. 

Ranije je bio najavljen i posjet pape Franje Sarajevu u ljeto 2014., ali je prije nekoliko dana kardinal Puljić kazao kako se posjet neće dogoditi tijekom ove godine, ali da je izvjesno da će papa Franjo u Sarajevo doći sljedeće godine.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Ehrlich 27.08.2014.

    Religija je opij za ljudstvo.

  • Igraine7 14.05.2014.

    zar nije banditić već u zatvoru

  • Igraine7 13.05.2014.

    di je bandić tu trava ne raste a boga nema; nije dost da nas je zadužio s fontanama a već gradi nove, jesu li one za beskućnike?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare