To je to što me zanima!

Došli do vrha svijeta, ali sad ne mogu doma: Nepal zbog korone zabranio većinu letova

Penjači koji se spuštaju s Mount Everesta i drugih himalajskih vrhova imaju poteškoća s pronalaskom leta za povratak kući jer je Nepal zabranio većinu zračnog prometa kako bi obuzdao širenje koronavirusa, upozorili su penjači i operateri u srijedu.
Vidi originalni članak

Većina redovitih međunarodnih letova obustavljena je u lipnju jer je smrtonosni drugi val koronavirusa pogodio himalajsku naciju između Kine i Indije. 

Nepal je u penjačkoj sezoni od travnja do svibnja izdao 742 dozvole, od kojih 408 na najvišu planinu Mount Everest. Stotine penjača vraćaju se s planina prije sezone monsunskih kiša. 

Tashi Lakpa Sherpa iz privatne tvrtke Seven Summit Treks sa sjedištem u Katmanduu rekao je da će penjačima biti problematičan povratak kući uz samo pet tjednih letova - za Indiju, Katar i Tursku.

MARIO NA MOUNT EVERESTU Šesti Hrvat koji se popeo na najviši vrh svijeta: "Planina me je doslovce sažvakala..."

- Situacija se može pogoršati jer će sve više penjača završavati svoje ekspedicije i vraćati se u Kathmandu idućih nekoliko dana - rekao je Sherpa za Reuters. 

Nepalska vlada branila je svoju odluku o ukidanju međunarodnih letova u borbi protiv pandemije. 

- Umjesto da uopće nema letova, mislim da je ovo zasad dovoljno - rekao je Raj Kumar Chettri, glasnogovornik Nepalske Uprave civilnog zrakoplovstva (CAAN).

- Ako bude potrebno, uvest ćemo više čarter letova - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • arow 03.06.2021.

    Neka krepu,sta idu tamo u ovo vrijeme

  • 02.06.2021.

    a ko te tjerao tamo.. de ba šuti

  • PetrKropotkin 02.06.2021.

    Doko još nema hdz-a, bolje vam je tamo, nego ovdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare