To je to što me zanima!

'Dovodili su mi muža pred vrata da čuje moje krikove'

Ibrahim Jušić (43) i Zlatko Jušić (59) u riječkom su pritvoru od rujna prošle godine, a BiH je zatražila da im se sudi u Hrvatskoj i predala optužnicu
Vidi originalni članak

Na riječkom Županijskom sudu, na temelju optužnice koju je BiH ustupila Hrvatskoj, nastavljeno je suđenje dvojici optuženih za ratne zločine na području Velike Kladuše. Riječ je o Ibrahimu Jušiću (43), tadašnjem načelniku policije i službe državne sigurnosti, te Zlatku Jušiću (59), predsjedniku vlade paradržavnog tijela “Autonomne Pokrajine Zapadne Bosne”. Optuženi su da su od 1993. do 1995. sudjelovali u organiziranju koncentracijskih logora, premlaćivanju i silovanju zatočenih.
- Ibrahim Jušić me brutalno mlatio. Moga su supruga doveli do vrata prostorije u kojoj me tukao. Otvorili su ih kako bi mogao čuti moje jecaje i krikove. Kao hranu su nam davali sirovi bijeli grah u hladnoj vodi. Bilo je tu i djece, od pet mjeseci do godinu dana. Policajci su njihovo mlijeko prolijevali - ispričala je svjedokinja (60) iz Velike Kladuše. Jušić je na njeno svjedočenje komentirao kako ne govori istinu.
- Ibrahim je ucjenjivao moju snahu. Tvoj suprug neće izaći na slobodu ne budeš li imala seksualne odnose sa mnom, govorio joj je. Ona je tada imala dijete od dva mjeseca - nadovezao se svjedokinjin suprug (60). Govorio je i o prisilnom radu na prvoj crti bojišnice, a drugi svjedok je ispričao kako su se zatvorenici morali međusobno tući palicama. Jušić mu je odgovorio da ga nikad nije u životu vidio.
Saslušana je i svjedokinja koja je govorila o seksualnom zlostavljanju, no to je svjedočenje bilo isključeno za javnost. Krajem tjedna očekuje se svjedočenje Fikreta Abdića, tadašnjeg predsjednika te paradržavne tvorevine. On izdržava zatvorsku kaznu od 15 godina u Hrvatskoj te će na davanje iskaza biti doveden iz zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bigmama 21.10.2008.

    Ma treba ih ubit i zapalit...ko je njima dozvolio da obuku odijela..u dronjcima su ih trebali dovest majku im njihovu..izgleda ko gospodin čovjek a on stoka i silovatelj..kakva nam je država i ovaj će se izvuči

  • user_29580 20.10.2008.

    ma sve ovo njima triba napraviti...kakav sud,kakav hag!!! i njih silovati,napribijati i izgladnjivati...kad prije nisu suosjecali valjda bi onda!

  • zekica 20.10.2008.

    Suze samo idu... mlijeko su proljevali dječici? Jesu li oni danas živi? Spavaju li mirno? Najveću kaznu i najgoru - treba ih opalit gdje će ih najviše boljeti!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare