To je to što me zanima!

Doznajemo tko su bila trojica greškom ubijenih: "Yotam je bio muzičar, Alon je trebao na faks"

Samer je radio s ocem i braćom u valionici pilića u blizini kibuca Nir Am, kako doznaju 24sata od Foruma obitelji nestalih i otetih. Bio je najstariji od 10 djece.
Vidi originalni članak

Izraelske obrambene snage (IDF) zabunom su ubile trojicu izraelskih taoca u Pojasu Gaze. 

- Tijekom borbe u Shejaiyi, IDF je pogrešno identificirao tri izraelska taoca kao prijetnju. Kao rezultat toga, vojnici su pucali prema njima i ubili ih. Tijekom pretraga i provjera na području na kojem se dogodio incident, pojavila se sumnja u identitet preminulih. Njihova su tijela prebačena na izraelski teritorij na pregled, nakon čega je potvrđeno da se radi o tri izraelska taoca. Njihova tijela su odvezena u centar "Hatzvi" u kampu Shura na daljnje ispitivanje, gdje su taoci identificirani. Ovo je tužan i bolan događaj za sve nas, a odgovornost za sve što se dogodilo snosi IDF koji izražava duboku tugu zbog ove katastrofe i suosjeća s obiteljima - objavio je glasnogovornik IDF-a admiral Daniel Hagari.

24sata su od Foruma obitelji nestalih i taoca doznali tko su ubijeni Izraelci.

SMATRALI IH PRIJETNJOM Izraelci priznali: 'Slučajno smo ubili trojicu Izraelaca koje je Hamas držao kao taoce u Gazi'

Samer Fouad Al-Talalka imao je 25 godina. Živio je u gradu Hura i radio s ocem i braćom u valionici pilića u blizini kibuca Nir Am, kako doznaju 24sata od Foruma obitelji nestalih i otetih. Bio je najstariji od 10 djece.

- Samer je bio strastveni motociklist koji se volio voziti po prirodi i provoditi vrijeme s prijateljima. Dana 7. listopada bio je s ocem u valionici pilića i rekao svojoj sestri u telefonskom razgovoru da je ozlijeđen u terorističkoj paljbi, sve dok se veza nije prekinula - opisuje ga njegova obitelj.

Jedan je trebao nastupiti na festivalu, drugi započeti studij

Yotam Haim je imao 28 godina, živio je u kibucu Kfar Aza. 

- Imao je dugu narančastu kosu i prekrasne plave oči u kojima ste se mogli izgubiti. Yotam je bio daroviti glazbenik i predani obožavatelj metal glazbe, najdraži mu je bio bend Megadeth. Svirao je bubnjeve 20 godina i bio je dio benda Persephore s kojim je 7. listopada trebao nastupiti na Metal Music Festivalu u Tel Avivu. Kad je počeo rat, Yotam je razgovarao sa svojom obitelji i rekao im da je njegova kuća izgorjela. S roditeljima je razgovarao do 10.44 u subotu, kada je otvorio prozor da udahne malo zraka i oteli su ga teroristi Hamasa.

'OVO JE TRAGIČAN INCIDENT' VIDEO Prosvjednici na ulicama Tel Aviva: Raste bijes nakon što su vojnici slučajno ubili taoce

Yotam je volio kuhati talijansku hranu i čak je sam naučio talijanski. U slobodno vrijeme volio je vježbati u CrossFit teretani u Sderotu. Yotam je bio strastveni ljubitelj životinja i kod kuće je uzgajao pse i mačke. Jako je volio svoju majku, oponašao ju je i zvao je "Mamo" - opisuje ga njegova obitelj. Iza sebe je ostavio roditelje, brata i sestru.

Alon Shamriz imao je 26 godina, živio je u naselju Young Generation u kibucu Kfar Aza.

Alonova obitelj i prijatelji opisali su ga kao ljubitelja života i predanog ljubitelja košarke. Igrao je u košarkaškom timu Sha'ar Hanegev. 7. listopada nazvao je starijeg brata Yonatana, koji mu je rekao da ga obitelj voli i podržava. Kontakt s njim prekinut je u 10.02 te užasne subote. Alon je primljen na studij računalnog inženjerstva na koledžu Sapir i tamo je trebao započeti prvu godinu studija.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • vilim1234 16.12.2023.

    nema tu nikakve slucajnosti

  • VELIKI GMAZ 16.12.2023.

    Ja se sad pitam kako će provesti ostatak života ovaj vojnik koji ih je ubio

  • Old Kresoje 16.12.2023.

    Tko radi taj i griješi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare