To je to što me zanima!

Dr. Maksimoviću devet mjeseci zatvora za zloporabu položaja

Supružnike Maksimović se optužnicom teretilo da su od Danijele Tes primili 4000 eura kako bi joj našli radno mjesto. Dobili su devet, odnosno šest mjeseci zatvora
Vidi originalni članak

Poznati osječki liječnik i bivši predsjednik županijskog vijeća dr. Zlatko Maksimović proglašen je krivim za zlouporabu položaja i primanje mita te je na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na tri godine uvjetno. Krivom je proglašena i njegova drugooptužena supruga Ana Maksimović koja mu je u tom kaznenom djelu pomagala. 

Njih se optužnicom teretilo da su od Anine tetke Danijele Tes 2009. godine zatražili, a kasnije i primili 4000 eura kako bi joj našli radno mjesto. Maksimović joj je do siječnja 2011. godine obećavao radno mjesto, a potom joj ga i osigurao u osječkoj tvrtki Veletržnice. Kako je sudac obrazložio u izricanju presude, Maksimović je upoznao Danijelu Tes sa županom Vladimirom Šišljagićem i predložio mu da ju zaposle u Veletržnicama, a sa čime se Šišljagić i složio. Direktor Veletržnice je na temelju preporuka župana Šišljagića i dr. Maksimovića, sklopio radni ugovor sa Tes i ona je radila na mjestu blagajnice do ožujka 2012. kada joj je ugovor istekao i ona je podigla kaznenu prijavu. Sud je smatrao da je svjedokinja i oštećenica Danijela Tes govorila istinu tijekom svog iskaza, a ostali svjedoci su potvrdili da je ona sakupljala traženi novac i predala ga Ani Maksimović u njihovom domu. 

Smatrajući da je svojim činom traženja i prihvaćanja novca dr. Maksimović počinio kazneno djelo zlouporabe svog položaja te protuzakonito posredovanje u primanju mita, osuđen je na devet mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine. Njegova supruga Ana osuđena je na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, jer je pomagala u posredovanju davanja i primanja mita. 

Sud je također u cijelosti prihvatio odštetni zahtjev oštećene Danijele Tes koja traži povrat 4000 eura, ali i kamate, te je odredio da supružnici Maksimović snose i troškove parničnog postupka. Njihov odvjetnik najavio je žalbe jer smatra da izrečena kazna ne odgovara činjenicama iznesenim u postupku. 


Idi na 24sata

Komentari 3

  • kung fu panda 17.06.2014.

    i onda savjetnica na burzi kaže moraš se javljati na natječaje možda da počnem zamolbe za posao pisati na novčanice od 500 evra

  • marijaterezija2 16.06.2014.

    Počelo je polako, ali očito nisu imali dovolno zaleđa. Onaj koji ima 4000€ posao mu baš i nije nužan.

  • Tupan_1 16.06.2014.

    Od nečega se mora krenuti ......... ali sve je ovo labuđi pjev ......... rijetke uhvate a većina prođe lišo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare