To je to što me zanima!

Dragi ministre... Pišite Bauku što mislite o gay partnerstvu

Do 6. prosinca možete pisati ministru Bauku i reći što mislite o Zakonu o životnom partnerstvu kojim će istospolne zajednice dobiti slična prava kao i bračne zajednice
Vidi originalni članak

Ministarstvo uprave objavilo je Zakon o životnom partnerstvu kojim će istospolne zajednice dobiti slična prava kao i bračne zajednice muškarca i žene. Djecu neće moći posvajati, ali će se moći o njima brinuti ako jedan partner ima dijete, ali i ako je ono začeto umjetnom oplodnjom.

Partneri također dobivaju pravo na međusobno uzdržavanje što dosad nije bilo dobro regulirano Zakonom o istospolnim zajednicama. Imaju pravo na zajedničku imovinu i nasljeđivanje.

Istospolni partneri bi sklopili partnerstvo pred državnim tijelom i upisali se u registar životnog partnerstva.

- Radimo veliki iskorak u skladu s europskom praksom. Proširen je pristup cijelom nizu praktičkih pitanja neophodnih za normalno funkcioniranje istospolnih zajednica - napisalo je ministarstvo Arsena Bauka u dokumentu koji prati Zakon.

Zakon se može vidjeti na stranicama ministarstva, a u galeriji pročitajte kako ministar Bauk argumentira njegovo donošenje i što želi postići. Što mislite o Zakonu, možete pisati ministru do 6. prosinca.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • Baba Vanga78 06.11.2013.

    dragi ministre pitaj ti mene sto mislim o gay partnerstvu... stavite mozda e tko ima najveci u hrvatskoj... svasta i vi stavljate na stranice 24 sata... PA STAVITE DA RVR VEĆ 7 GODINA KRADE NOVAC OD RADNIKA A USKOK DORH I CITAVA DRZAVA MU NE MOGU NISTA,A LJUDIU NEMAJU STO JESTI... MALO SE RASPITAJTE O TOME,NARAVNO AKO SMIJETE...

  • tuti fruti 11 06.11.2013.

    Prajdovci su pogriješili vladu.Trebaju prićekat neku drugu vladu da bi dobili to što traže,jer ova vlada je puna neznanja,neznaš koji je lošiji od kojega.

  • liliana 06.11.2013.

    Mislim da nas maltretiraju.Osnovno ljudsko pravo je pravo na život i rad.Prvo jedva imamo,drugo nemamo.A ovi cirkusanti koje mi kao udrugu financiramo neka nas prestanu maltretirat i neka rade šta hoće u svoja 4 zida.Briga me nebitni su.

Komentiraj...
Vidi sve komentare