To je to što me zanima!

Drago Ivić je od nepoznate žene na vrijeme dobio srce

Prvi pacijent kojeg je na KBC-u Rebro spasilo mehaničko srce, u subotu ujutro je dobio i pravo. Stiglo je iz Splita, a donorica je nepoznata žena
Vidi originalni članak

Prognoze su odlične, a novo srce kuca samo, rekao nam je šef kardiokirurgije KBC-a Rebro dr. Bojan Biočina, koji je s dr. Hrvojem Gašparovićem pacijentu Dragi Iviću (44) u subotu presadio srce.
Drago je od 26. rujna živio zahvaljujući mehaničkom srcu koje su mu prvom u Hrvatskoj ugradili na Rebru. Upravo mu je mehaničko srce ulijevalo vjeru u život te davalo nadu da će dočekati i pravo. Trajala je utrka s vremenom jer je Drago na mehaničku pumpu mogao biti prikopčan najdulje 30 dana. U subotu ujutro srce je stiglo iz Splita, a donorica je nepoznata žena. Neslužbeno smo doznali da je doživjela moždanu smrt te da nije tragično stradala.
Dr. Biočina je naglasio da je transplantacija prošla rutinski te da novom srcu nije trebala pomoć mehaničkog nakon presađivanja. Budući da je mehanička pumpa  sada slobodna, na KBC-u Rebro već imaju u planu nove pacijente kojima će ona spasiti život.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Nina20 12.10.2008.

    konačno da nešto pročitam a da se ne nasekiram...super

  • ilijab 12.10.2008.

    Samo naprijed Prijatelju! Dug i sretan život žele ti kolege iz PP Usora.

  • motorna pila 12.10.2008.

    Dobro došao u novi život!

Komentiraj...
Vidi sve komentare