To je to što me zanima!

Drama na letu Croatia Airlinesa: Putnici trebali sletjeti u Zagreb, pa završili u Dubrovniku...

Zbog magle i potresa, putnici i avion su završili u Dubrovniku. Zanimljivo je kako su za to vrijeme, ostali zrakoplovi, uspješno slijetali u Zagreb
Vidi originalni članak

Let Croatia Airlinesa koji je u srijedu krenuo iz Londona prema Zagrebu, naišao je na niz neočekivanih problem te umjesto u Zagreb sletio u Dubrovnik, javlja Avioradar.

Dolaskom u zonu zagrebačke zračne luke, posada leta OU491 obaviještena je o Low Visibility Procedures (LVP) koje su na snazi. Budući da prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže AvioRadar, kopilot (na letu su bila dva kapetana) nije bio ovlašten za operacije u ovakvim uvjetima na toj poziciji, let je ušao u holding u 20:40 po lokalnom vremenu, dok se tražilo alternativno rješenje.

Split, inicijalno alternativno odredište, brzo je postao neizvediv zbog potresa koji je zahvatio područje, a koji je zahtijevao dodatne sigurnosne preglede staze i stajanke. Ova situacija primorala je posadu na dodatnu prilagodbu plana leta.

OD SLJEDEĆEG LJETA Ryanair uvodi nove linije iz Hrvatske: Avionom iz Pule u Njemačku i iz Rijeke u Beč

Konačnom odlukom let je preusmjeren prema Dubrovniku. Što je omogućilo sigurno prizemljenje zrakoplova i putnika u 21:40 sati.

Avioradar piše kako ostaje pitanje kako je moguće da Croatia Airlines na let iz Londona stavila posadu koja nema potrebno obrazovanje za slijetanje po uvjetima koji su uobičajeni u ovo doba godine na zračnoj luci Zagreb. Za to vrijeme ostali zrakoplovi su u Zagrebu uspješno slijetali.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Origano2002 12.02.2024.

    Prevozi li CA uopće putnike ili večinom samo špricaju po nebu?

  • eskel 28.12.2023.

    Ovo je ili nesposobnost pilota ili propust zračne kontrole. Prošle godine smo sletjeli u ZG po takvoj magli da nisam vidio gdje završava krilo aviona.

  • gadno jebem 28.12.2023.

    avio kompanija koja uspijeva biti neprofitabilna desetljećima i koji financiraju građani iz poreza i onda još plaćamo retardirano skupe karte. zbljuv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare