To je to što me zanima!

Drama na pučini: Teretnjak se sudario s tankerom, bez žrtava

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na teritorijalnim vodama Belgije odvijala se velika drama. Teretni brod sudario se s tankerom s Maršalovih Otoka. Spasili su 11 članova posade, no došlo je do izljeva
Vidi originalni članak

Teretni je brod plovio pod nizozemskom zastavom, a nesreća se dogodila u Sjevernom moru. Ondje su i dvije od najvećih europskih luka, Rotterdam i Antwerpen. Dvadesetak brodova i volontera sudjelovalo je u spašavanju posade i broda. No nažalost, do izlijevanja nafte u more ipak je došlo.

POGLEDAJTE VIDEO: Spašavanje tonućeg broda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nafta se izlila na dva mjesta. Jedna je mrlja duga tri, a široka dva kilometra, dok je druga mrlja duga tri kilometra, a široka sto metara.

Tanker je prevozio 198 tona nafte, od čega je 125 tona goriva dizel. Teretnjak je prevozio teret od 3 tisuće tona željeza i čelika te 140 tona u dijelovima za dizalicu. Brod je potonuo na dubinu od 130 metara, ali je tonuće zaustavljeno, pa mu slijedi akcija izvlačenja iz mora. Sam brod teži 9 tisuća tona.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Perro 07.10.2015.

    Članak je nepotpun. Samo na teretnjaku je bilo >550 tona goriva. Drugi sudionik u sudaru je tanker tipa q-flex klase može ponijeti >6000 tona goriva i >200,000 m3 ukapljenog plina.

  • Uni 07.10.2015.

    Ne razumijem, s danasnjom opremom oni se na sred mora sudare. to jeneka muljaza, steta zivotinja koje tu zive.

  • kiko3655 07.10.2015.

    jb te ali ste spori , to jos jucer bila vijest a vi tek sad objavljujete

Komentiraj...
Vidi sve komentare