To je to što me zanima!

Drama nad Iranom: Avionu s 300 putnika otpao je motor

Nedugo nakon polijetanja iz teheranske zračne luke Mehrabad Boeingu 747, u kojem je bilo 300 putnika, otpao je jedan od motora i pao u obližnje polje
Vidi originalni članak

Prava drama odvijala se u četvrtak na letu iranske kompanije Mahan Air. Nedugo nakon polijetanja iz teheranske zračne luke Mehrabad Boeingu 747, u kojem je bilo 300 putnika, otpao je jedan od motora i pao u obližnje polje.

Pilot je odmah zatražio dozvolu za prisilno slijetanje, a među putnicima zavladala je panika. Slijetanje u Teheran je, srećom, proteklo bez problema pa među putnicima i članovima posade nije bilo ozlijeđenih, piše The National

Iran dugi niz godina muku muči sa zastarjelom flotom od 140 Boeinga čija je modernizacija bila gotovo nemoguća jer je zbog sankcija bilo teško nabaviti rezervne dijelove. U siječnju 2014. godine sankcije su ublažene pa je Iranu omogućena kupnja rezervnih dijelova, ali ne i novih zrakoplova. 

Rješenje za zastarjelu flotu na vidiku je iduće godine kada će, u zamjenu za zaustavljanje nuklearnog programa, Iranu vjerojatno biti ukinute međunarodne sankcije što će im omogućiti ostvarivanje planova o kupnji novih Airbusova i Boeinga. 

>>>>5 razloga zašto ovaj vikend otići u Metro po opremu za auto

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Chatter 16.10.2015.

    da je bio airbus srušio bi se

  • Symbian 16.10.2015.

    Zato ima 4 motora - kad jedan ili dva otpadnu da može sletit.

  • Sluga Janko 15.10.2015.

    A avioni sve moderniji....

Komentiraj...
Vidi sve komentare