To je to što me zanima!

VIDEO Drama u Baltimoreu: Brod se zabio u most i urušio ga! Ljudi u autima pali u vodu

Brod koji se zabio u most plovi pod singapurskom zastavom. Riječ je o kontejnerskom brodu Dali dugačkom gotovo 300 metara. Iz kompanije u čijem je vlasništvu potvrdili su da nitko na brodu nije ozlijeđen.
Vidi originalni članak

Veliki dio mosta Francis Scott Key u Baltimoreu urušio se nakon što se u njega zabio kontejnerski brod. Vjeruje se da je do 20 građevinskih radnika palo s mosta u rijeku, poručuju iz vatrogasnog odjela, javlja BBC. U rijeku je upalo i nekoliko automobila koji su bili na mostu. Do nesreće je došlo u 1:30 po lokalnom vremenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na terenu su nadležne službe, još nema informacija o ozlijeđenima... Sav promet u gradu je preusmjeren. U akciji spašavanja sudjeluje više od deset brodova.  Potragu otežavaju niske temperature vode i ograničena vidljivost. Brod je udario u jedan od  potpornih stupova mosta,

- Tragamo za sedam osoba za koje vjerujemo da su upali u rijeku. Naš fokus je sad na tome da spasimo ljude - poručio je nakon nesreće glasnogovornik vatrogasaca Kevin Cartwright.

U kasnijim objavama su vatrogasci komunicirali brojku od 20 osoba za kojima se traga.

- Dvije osobe su spašene. Jedna je teže ozlijeđena - oglasili su se iz policije pet sati nakon nesreće.

Guardian piše kako brod koji se zabio u most plovi pod singapurskom zastavom. Riječ je o kontejnerskom brodu Dali dugačkom gotovo 300 metara. Iz kompanije u čijem je vlasništvu potvrdili su da nitko na brodu nije ozlijeđen.

- Na putu sam prema mostu. U kontaktu sam s nadležnim službama koje se nalaze na lokaciji - poručio je gradonačelnik Baltimorea Brandon M. Scott.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Most Francisa Scotta Keyja, dug 2,6 kilometara, žila je kucavica baltimorske luke. Premošćuje rijeku Potapsco, otvoren je 1977. godine i imenovan po autoru američke himne "Star Spangled Banner". Njime godišnje prođe 11,5 milijuna vozila. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • PRIGOREC iz ZG 26.03.2024.

    da nije slucajno brodom komandiral kapitän schettino?

  • superpametni 26.03.2024.

    A u kojoj je to zemlji? To ne piše?

  • Spear 26.03.2024.

    Kakav kapetan...hahaha, tko je njemu potpisao brevet ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare