To je to što me zanima!

Drama u Njemačkoj: Jednog Srbina ubili, u drugog pucali...

U pucnjavi u bavarskom gradu Abensberg na parkiralištu je ubijen državljanin Srbije, a drugi je teško povrijeđen na drugom mjestu zločina u istome gradu
Vidi originalni članak

Policija je uhitila dvojicu osumnjičenih nakon pucnjave u bavarskom gradu Abensberg, a u napadu je ubijen jedan muškarac.

U pucnjavi u bavarskom gradu Abensberg na parkiralištu je ubijen državljanin Srbije (39), a drugi je teško povrijeđen na drugom mjestu zločina u istom gradu, piše njemački Bild.

Policija je uhitila dvojicu osumnjičenih koji su sat i pol bili u bijegu, a u toj potjeri pomogao im je i helikopter koji je kružio iznad grada.

- U 18.10 policija je obaviještena o hitnom pozivu. Dvojica muškaraca navodno su napala muškarca ispred šoping centra u Abensbergu.

Ispaljeno je nekoliko hitaca. Žrtva je umrla na parkingu, a osumnjičeni su pobjegli automobilom - rečeno je iz policije.

U međuvremenu je na drugom mjestu zločina u gradu sa 14.000 stanovnika došlo je do drugog napada.

- Oko 30 minuta kasnije stigao je još jedan hitan poziv iz Abensberga. Javili su nam da je ispred kuće upucan drugi muškarac (46) te da je u smrtnoj opasnosti. Sumnjamo da su to isti počinitelji. Obojica su pobjegli autom - dodaju iz policije.

Neki njemački mediji navode da su osumnjičeni Albanci sa Kosova, a da obje žrtve državljani Srbije. Policija pretpostavlja da postoji veza između dva djela.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 04.10.2019.

    Albanci ubeđeni da samo oni znaju kako se puca . Pokazali smo im '98 i ' 99 kako se puca . Trebali su im Amerikanci da ih spašavaju .

  • Miške 04.10.2019.

    Obračun kod OK Tržnog centra u Auspuchu.

  • luna5 03.10.2019.

    dobili rafalj

Komentiraj...
Vidi sve komentare