To je to što me zanima!

Drama u Švicarskoj: Hrvat je spasio cure iz pakla u tunelu

Mladić je u tunelu na autocesti čuo čudno lupanje u auspuhu njegova crnog Fiata starog 16 godina. Auto mu se zapalio, a čim su izašli iz tunela zaustavio je auto
Vidi originalni članak

Nikola M. (19) s prijateljicama se vozio prema švicarskom Wetzikonu. Auto se odjednom zapalio... Hladne glave uspio je izbjeći katastrofu.

- Nakon posla u utorak krenuo sam iz Züricha po djevojku Rachel (19) i njenu prijateljicu iz škole. Vozio sam ih kući - rekao je hrabri Nikola, medicinski tehničar hrvatskog porijekla.

U tunelu na autocesti upali su u prometnu gužvu pa su 50-ak metara od izlaska iz tunela morali stati. Kad su ponovno krenuli, čuli su čudno lupanje u auspuhu njegova crnog Fiata starog 16 godina.

- Nekoliko sekundi poslije gusti dim počeo je sukljati iz haube motora - rekao je mladić, koji je prije točno godinu dana položio vozački ispit.

- Upalio sam žmigavac i vozio u desnom traku. Ostali auti su me propuštali. Htio sam se što prije maknuti iz tunela da sve ne odleti u zrak - ispričao je mladi vozač.

Čim su izašli iz tunela, Nikola je plamteći auto zaustavio na pomoćnom traku. Rachel i prijateljicu je izvukao iz auta, a ostali vozači su mu priskočili u pomoć.

- Bezuspješno smo pokušavali ugasiti požar aparatom za gašenje, pa čak i bocama vode - rekao je i dodao da je gledao kako plamen guta cijeli auto.

Nakon stravične nesreće nije mogao spavati cijelu noć od zakašnjelog šoka.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • tatamlata 13.04.2012.

    " Malo" napuhavamo mi Hrvati. Pitanje:pa ko bi nas bio tako glup da goruci auto zaustavi u tunelu ako taj auto i dalje vozi i ima nade za izac na cistinu? Drugo pitanje: dali su te dvije cure bile invalidne kad ih se trebalo izvlacit iz auta? Ili su ipak same otvorile vrata i izasle van? Ovaj tu e spasio 73 osobe jer je goruci bus zaustavio prije tunela : http://www.basellandschaftlichezeitung.ch/blaulicht/reisecar-brennt-vor-gotthard-suedportal-vollstaendig-aus-124050719 ajdmo minusi , *e*ali vas minusi i plusevi :)

  • tomo c 13.04.2012.

    Nije bit herojstva da li je on izvukao cure van ili su same izašle,piše da je vozio auto van tunela dok je dimio a auti su ga puštali, tu je napravio veliku stvar ,šta da je stao i izašao dok vatrogasci dođu sve izgori a ljudi bi bili blokirani nebi mogli izaći van. Onda panika ,jaka toplina u tunelu ,dim,gušenje, uf šta bi to bilo bolje da ne pomišljam. Svaka mu čast

  • x-files 13.04.2012.

    Dok je Hrvata bit će i FIAT-a xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare