To je to što me zanima!

Problem s kotačem: Avion CA sletio je po posebnoj proceduri

Iz naše aviokompanije dodaju kako sigurnost putnika i članova posade na letu OU4456 ni u jednom trenutku nije bila ugrožena te da je zrakloplov sigurno sletio u briselsku zračnu luku
Vidi originalni članak

Tijekom pripremne faze za slijetanje na današnjem poslijepodnevnom letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles došlo je poteškoće u postupku izvlačenja nosne noge zrakoplova Dash 8-Q400. U skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo se alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno te je zrakoplov s 58 putnika sigurno sletio u briselsku zračnu luku u 18 sati i 13 minuta, priopćili su u četvrtak navečer iz Croatia Airlinesa.

Dodaju kako ovakve situacije uključuju preventivno obavještavanje odredišne zračne luke, što je također uobičajeno i točno propisano u civilnom zrakoplovstvu, te se slijetanje obavlja prema posebnoj proceduri.

Iz naše aviokompanije dodaju kako sigurnost putnika i članova posade na letu OU4456 ni u jednom trenutku nije bila ugrožena s obzirom da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije.

- Piloti su, ponavljamo, striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru, i zrakoplov je sigurno sletio u ZL Bruxelles. Zrakoplov Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa zbog daljnje plovidbenosti i trenutno je povučen iz prometa - stoji u priopćenju.

Zbog neočekivanih poteškoća otkazan je povratni let OU4457 Bruxelles – Zagreb, a putnicima s tog leta bit će pružena sva pripadajuća skrb u skladu s Europskom regulativom vezanom za prava putnika u slučaju poremećaja u putovanju.

Croatia Airlines ispričava se svim putnicima zbog neplaniranog poremećaja u planiranom putovanju.

'Kružili smo 20 minuta iznad Bruxellesa'

Podsjetimo, ranije smo objavili kako nam se obratila jedna od putnica s tog leta koja je kazala kako je zrakoplov kružio 20-ak minuta iznad Bruxellesa prije nego je prisilno sletio.

 

Zrakoplov je iz Zagreba poletio u četvrtak u 15.15 sati, a u Bruxellesu je trebao biti u 17.30. Međutim zbog neočekivanih problema na aerodrom je sletio tek u 18.13 sati.

- Morali su kružiti nekih 20 minuta, navodno zbog problema sa stajnim trapom. Avion je na kraju ipak uspješno prizemljen, kotač je izdržao - ispričala nam je putnica. Dodala je kako je preživjela veliki strah.

Kako doznajemo putnicima je pri slijetanju rečeno da čvrsto stisnu koljena i nagnu se prema naprijed.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • totalnokontra 23.02.2018.

    Dash, avion u originalu za pocinit samoubojstvo

  • uhljeb 23.02.2018.

    počinj privatizacija CA na hrvatski načiñ

  • grabagraba 23.02.2018.

    Sigurnost putnika nije bila ugrožena? Hahahah. Ma da..

Komentiraj...
Vidi sve komentare