To je to što me zanima!

Dramatična promjena vremena: 'Opasno je za ljude i životinje'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije upozoravaju na olujni vjetar, grmljavinu i veću količinu padalina. Tuča je već zahvatila dio Zagreba, a sutra navečer se očekuje drastičan pad temperature.
Vidi originalni članak

U sekundi se vrijeme promijenilo i oko nas je izgledalo kao da je kraj svijeta. Od leda su ostale udubine na haubi od automobila. Trajalo je oko 40 minuta i onda je sve prestalo, rekla nam je čitateljica iz zagrebačke Dubrave.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, veliki pad temperature, zahlađenje, oluje i pljuskovi ovoga vikenda očekuju se diljem cijele Hrvatske. Za sve koji se vraćaju s godišnjeg odmora savjetuje se da krenu u subotu jer već u nedjelju će sjeverac spustiti temperature na 15 stupnjeva, a Dalmaciju će zahvatiti orkanska bura. Iako se sutra na kontinentalnom dijelu Hrvatske tijekom dana najavljuje sunčano i stabilno vrijeme sa temperaturama sličnim onima danas u drugom dijelu dana, oko 20 sati, doći će do jakih pljuskova. Oko Istre i Zadra pljuskovi i bujične poplave započet će već ujutro. 

- Zatvorite sve otvore na stambenim, javnim i gospodarskim objektima i poduzmite mjere samozaštite uz objekte i prostore koji su podložni skupljanju vode. Bez nužne potrebe ne izlazite iz objekata i ne zadržavajte se uz objekte i ispod stabala radi mogućnosti udara groma i pada dijelova grana i drugoga. Bez nužne potrebe ne upotrebljavajte vozila te ih ne zaustavljajte i parkirate ispod stabala te ne izlazite plovilima na more i poštujte upozorenja i upute Lučke kapetanije- upozoravaju iz Stožera civilne zaštite Istarske županije. Stožer ujedno poziva sve osobe u čijim objektima i prostorima borave turisti da poduzmu dodatne mjere opreza i zaštite kako bi zaštitili svoje goste.

- Pozivamo sve da prate obavijesti putem sredstava javnog priopćavanja, a, u slučaju potrebe nazvati vatrogasce na broj 193, policiju 192, hitnu medicinsku pomoć 194 ili službu 112 -zaključuje se u priopćenju Stožera civilne zaštite. Na stranicama Državno hidrometeorološkog zavoda ipak najavljuju kako će nakon vikenda ponovno vratiti sunčano vrijeme sa povišenim temperaturama. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • zorana2 25.08.2018.

    Ovo će biti kao elementarna nepogoda

  • savskokupaliste 25.08.2018.

    Tuča u Dubravi.24.8.I to je neka vijest.

  • Tide 25.08.2018.

    Neandertalci su se za vrijeme oluje, sklanjali u pećine, bez upozorenja meteorologa, pa valjda se i ovi današnji homosapiensi, znaju skloniti u svoje "pećine".

Komentiraj...
Vidi sve komentare