To je to što me zanima!

Dramatična snimka: Skakali su s krova zgrade kako bi pobjegli masovnom ubojici sa snajperom

Policija je napadača identificirala kao Davida Kozaka, a sumnjiče ga za ubojstvo još dvoje ljudi, muškarca i bebe, u dvadesetak kilometara udaljenom Hostounu
Vidi originalni članak

U masovnoj pucnjavi koja se jučer poslijepodne dogodila u Pragu, ubijeno je 14 ljudi, a više od 30 je ozlijeđeno. Nedugo nakon što je policija izašla na mjesto događaja objavili su da je napadač 'eliminiran'. Radi se o najgoroj masovnoj pucnjavi u povijesti Češke, a premijer je sutrašnji dan, 23. prosinac, proglasio danom žalosti.

Snimke dramatičnih scena iz glavnog grada od jučer kruže internetom. Ljudi bježe po Karlovom mostu, vrište, pokušavaju se skloniti od napadača koji je u jednom trenutku izašao na krov zgrade i pucao prema ljudima na cesti. Pojedine fotografije i snimke prikazuju studente koji se skrivaju od napadača s vanjske strane zgrade, a čak i skaču kroz prozore kako bi pobjegli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, policija je napadača identificirala kao Davida Kozaka, a sumnjiče ga za ubojstvo još dvoje ljudi, muškarca i bebe, u dvadesetak kilometara udaljenom Hostounu. Kozak je studirao na Filozofskom fakultetu na Karlovom sveučilištu u Pragu. Ove godine je dobio nagradu za završni rad preddiplomskog studija koji je završio, povijesti - europskih studija. 

KRVAVI POHOD U ČEŠKOJ Ruskinja bila inspiracija ubojici iz Praga? Ovako je pisao: 'Ubila je malo ljudi, ispravit ću to... '

Za zločin ga je inspirirala Alina Afanaskina (14) koja je 7. prosinca ove godine pucala u školi u Brjansku u Rusiji, pri čemu je ubijeno dvoje, a petero ih je ozlijeđeno, dok je Afanaskinova potom počinila samoubojstvo. On je tada pisao na  Telegramu da ona nije ubila dovoljno ljudi što će on pokušati popraviti.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 25

  • DeGogi_opet tu 22.12.2023.

    lud čovik

  • xOOx 22.12.2023.

    kod napada snajperita kaj nije pametnije ostati u zgradi nego izlaziti van?

  • Šef Sale 22.12.2023.

    Ne postoji nasumično ni slučajno, mora ići po nekom algoritmu, zbog čega je ubio te koje je ubio i zbog čega baš tim redoslijedom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare