To je to što me zanima!

Druga žrtva amebe: Dječak (9) umro nakon ribičkog kampa

Parazitska ameba ulazi u organizam kroz nos do sinusa te napada mozak i leđnu moždinu. Jako je rijetka, a množi se u rijekama i jezerima tijekom ljeta
Vidi originalni članak

Christian Alexander Strickland, devetogodišnjak iz Virginije, preminuo je od meningoencefalitisa, bolesti koju uzrokuje smrtonosna parazitska ameba, javlja ABC News. Dječakova teta je novinarima rekla kako su se Christianu simptomi pojavili nakon što se vratio iz ribičkog kampa. 

On je druga žrtva ovog mjeseca. U subotu je 16-godišnja Courtney Nash preminula na Floridi od iste bolesti. Kupala se u rijeci St. John's sa svojom obitelji, prije desetak dana.

Parazitska ameba ulazi u organizam kroz nos do sinusa te napada mozak i leđnu moždinu. Jako je rijetka, a množi se u vodama stajaćicama tijekom ljeta i visokih temperatura. Simptomi bolesti su vrućica, glavobolja, vrtoglavica i ukočenost. 

Liječnici upozoravaju kako se infekcija može spriječiti korištenjem kvačica za nos, ali je najsigurnije izbjegavati kupanje u slatkoj vodi, odnosno rijekama i jezerima i neodržavanim bazenima.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • feba 18.08.2011.

    Pa nismo jeli povrće zbog nove pošasti koja iako nisu našli lijek prošla nekako sama od sebe a sad nemojte u vodu ni po koju cijenu.

  • user_113526 17.08.2011.

    Amebo nemoj da ti pošaljemo Darka

  • veky031 17.08.2011.

    još jedan laboratorijski virus napravljen da nas što više ubije...j*beni ameri

Komentiraj...
Vidi sve komentare