To je to što me zanima!

Druga žrtva: Virus ptičje gripe H7N9 uzeo još jedan život

Muškarac koji je preminuo treći je čovjek koji se zarazio u posljednjih mjesec dana. Vjeruje se da su svi pokupili virus u Shenzenu gdje su putovali 1. siječnja
Vidi originalni članak

Vlasti u Hong Kongu javile su da je preminula druga žrtva zaražena virusom ptičje gripe H7N9. Muškarac koji je umro u bolnici Queen Mary treći je čovjek koji se zarazio virusom u posljednjih mjesec dana. 

Vjeruje se da su svi pokupili virus u Shenzenu. Većina ih je putovala u okrug Luohu 1.siječnja te se sljedeći dan vratila u Hong Kong., javlja Time World.

Treća smrt u 2014.

Ovo je treća smrt u ovoj godini. Prošle subote preminula je jedna 75- godišnjakinja. Muškarac srednje dobi umro je prije tjedan dana.

Novi soj ptičje gripe H7N9 pojavio se početkom prošle godine u Kini. Mutacija virus čini otpornim na osnovne lijekove, a da ne ograničava njegovu sposobnost širenja među sisavcima, piše Centar za prevenciju i kontrolu bolesti.

Prvi slučaj u S. Americi

Kanađanin koji se zarazio virusom ptičje gripe H5N1 putujući u Kinu prvi je zabilježen smrtni slučaj na američkom kontinentu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • SWEET CHILD 14.01.2014.

    Nesviđa mi se ovo nimalo...

  • milamajkodisam 14.01.2014.

    dok dođe do H100N100 svi smo nahebali

Komentiraj...
Vidi sve komentare