To je to što me zanima!

Drugi čovjek FBI-a odstupio s dužnosti zbog kritika Trumpa

McCabe je bio meta republikanskih zastupnika i republikanskog predsjednika zbog istrage o korištenju privatnog e-mail servera Hillary Clinton dok je bila državna tajnica
Vidi originalni članak

Zamjenik čelnika FBI-ja Andrew McCabe, kojeg je američki predsjednik Donald Trump kritizirao zbog navodne sklonosti njegovoj suparnici na izborima 2016. Hillary Clinton, odstupio je s mjesta drugog čovjeka te agencije, rekao je u ponedjeljak izvor upoznat s tim pitanjem.

Očekivalo se da McCabe ode iz Saveznog istražnog ureda (FBI) SAD-a u ožujku. On će biti na dopustu do datuma umirovljenja, rekao je izvor pod uvjetom da ostane neimenovan jer njegov odlazak još nije javno objavljen.

McCabe je bio meta republikanskih zastupnika i republikanskog predsjednika zbog istrage o korištenju privatnog e-mail servera Hillary Clinton dok je bila državna tajnica. Protiv nje nisu podignute optužnice.

Nekoliko kongresnih odbora koje vode republikanci pokrenulo je istragu je li FBI loše vodio istragu o Hillary Clinton i pokazao se pristranim u njenu korist.

Demokrati tvrde da su te istrage pokrenute kako bi se odvratila pozornost s istrage veza Trumpove kampanje s Rusijom.

McCabe je meta bijesa republikanaca dijelom i stoga što se njegova supruga kandidirala za senatsko mjesto Virginije i dobila donacije tadašnjeg guvernera te savezne države koji je blizak saveznik Hillary i Billa Clintona.

Trump je na Twitteru posljednjih mjeseci napadao McCabea postavljajući pitanje kako može biti zadužen za istragu Clintonove ako je njegova supruga dobila donacije od "Clintonovih marioneta".

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • patagonija1 30.01.2018.

    Cjela garnitura americkih politicara bi trebala odstupiti. Od demokrata do republikanaca jer jedino tako bi ovaj svijet mogao krenuti naprijed , na bolje. Svako uvođenje demokracije u bilo kojoj drzavi svijeta pocinje sa američkim sankcijama i na kraju ratovima. Posrednim ili direktim. I sad se to usmjerilo na Rusiju. Ovi americki idioti koji svijet svojataju nisu svjesni onih najgorih posljedica. Po svih nas. Što je previše, previše je.

  • Turpin17 30.01.2018.

    Kad vec zelite pisati o stranim politickim temama, ocekivao bih da makar nesto znate o njima. Upitajte se kad bijedan Takav covjek napustio jednu takvu mocnu poziciju zbog pritisaka bilo koje osobe?! Ti ljudi su pod pritiscime sa svih strana, svaki dan u svom zivotu. Da li vam je poznato da se danas objavljuju dokumenti o njegovom poslovanju i ponasanju, koji su do dana bili tajni dokumenti. Mislite li da je puka slucajnost da on podnosi ostavku bas na dan kada se ovi dokumenti objavljuju. Zar niste u stanju zamisliti da bi mozda ovi dokumenti mogli ga kompromitati do tog stupnja da vise ne bi mogao opstati na to polozaju. Razmislite malo i pokusajte ukljuciti makar malo logike u on sto pisete.

  • mestar 29.01.2018.

    Mogu samo zamislit koliko bi ih u Hrvatskoj dalo ostavke u drzavnim institucijama da je kojim slucajem dosao Most na vlast pa da malo razdrmaju te koji pogresno tumace demokraciju. Demokracija je najpravedniji i najbolji sistem za napredak covijecanstva, samo sto su to iskoristili liberali i paraziti pa su demokratske drzave u problemu jer vise nije kul, radit posteno, zivjet skromno prema svojim mogucnostima pridonost drustvu, tako da drzava ide naprijed.Drzava je isto kao mnogoljudna obitelj pa svi znademo kako uspjeva skladna obitelj gdje se zna gazda i postiva hijarhija a kako izgleda ta neskladna gdje se nezna tko je gazda ni hijarhija. Na zalost Hrvatska je u toj drugoj skupini i narod je postao isto kao stado bez zvonara i pastira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare