To je to što me zanima!

Drugi dio božićnica od 625 kn Vlada isplaćuje u ožujku

Vlada je odlučila i da se 18.000 tona pšenice iz strateških robnih zaliha da poljoprivrednicima oštećenima u poslovanju tvrtke Đakovština
Vidi originalni članak

Više od 2.300 poljoprivrednih proizvođača kojima je pšenica i žito nestalo iz Đakovštine bit će obeštećeno sa 18.000 tona pšenice i žita, odlučila je Vlada. S obzirom da je u Đakovštini otvoren stečaj, država će se namiriti iz stečajne mase i to u novcu. Premijerka Kosor želi da svi koji su odgovorni za pljačku pšenice i odgovaraju. Vlada je odlučila i isplatiti drugi dio božićnice za 2009. godinu za 185.000 javnih i državnih službenika i namještenika. U ožujku će im na račune sjesti 625 kuna neto, a država će za to morati izdvojiti 117 milijuna kuna. Time će u potpunosti biti ispunjene obeze propisane kolektivnim ugovorom. Kosor je zatražila da se sindikati pozovu na razgovor kako bi se dogovorili o obezama i pravima u ovoj teškoj godini.
- Svatko mora dati svoj prilog kako bi izašli iz krize, svatko od socijalnih partnera mora preuzeti dio odgovornosti - kazala je Kosor. Sastanak bi prema najava trebao biti već u ponedjeljak. Vlada je oformila i Povjerenstvo za koordinaciju priprema za korištenje fondova EU, sastavljeno uglavnom od ministara. Ako ćemo imati kvalitetne projekte, iz predpristupnih fondova imat ćemo na raspolaganju 3,5 milijarde eura u prve dvije godine članstva. No, pitanje je koliko ćemo ih iskoristiti. Kosor vjeruje da ćemo imati znanja i snage da se ta sredstva i iskoriste. Na poslovima vezanim uz EU sada je zaposleno 656 ljudi, a ministar financija Ivan Šuker najavio je da moramo zaposliti još 292 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Siljota 19.02.2010.

    Ajd bar nešto

  • reines 19.02.2010.

    a kad ćemo mi iz privrede vidjeti takvu božićnicu?...a živite na našim jaslama btw, ako to niste znali

  • jakuza 19.02.2010.

    Sazvat će sindikaliste da opet dogovori gdje će otkinuti pa sram je bilo jadni mi s njom u prošloj godini je uzela 16 posto, i maznulaje ljudima pola božićnice ćudo božje da je sada vraća Molim se bogu da ta nesretnica koja će nam oguliti i kožu s leđa makne u kuhinju gdje joj je mjesto ćista je ivina škola.

Komentiraj...
Vidi sve komentare