To je to što me zanima!

Drveni brod s tri člana posade umalo je potonuo kod Poreča

Drveni brod Refado, sagrađen davne 1904. godine, plovio je iz Italije prema luci u Umagu. Odlukom lučkih vlasti biti će mu onemogućena plovidba dok se ne popravi
Vidi originalni članak

Drveni 16-metarski brod Refado s tri člana posade noćas je spašen od potonuća u moru nedaleko od Poreča. U brod koji je plovio pod nizozemskom zastavom, nešto iza 23 sata počela je prodirati voda. U strahu od potonuća članovi posade, dvoje Nizozemaca i Hrvat, koji je i zapovjednik broda, zatražili su pomoć. 

Spašavanjem je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru koja je mjesto havarije uputila brodicu Lučke ispostave Poreč koja je doteglila brod do marine u Vrsaru. 

Prema priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture ozlijeđenih nije bilo. Drveni brod Refado, sagrađen davne 1904. godine, plovio je iz Italije prema luci u Umagu. Odlukom lučkih vlasti biti će mu onemogućena plovidba dok se ne popravi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • tatamlata 06.06.2012.

    Pa ni ne moze plovit dok se ne popravi. Zato i je doslepan u luku. Samo se pitam koliko je dobro to drvo puno starije od nas a stalno je izlozeno vlazi i propadanju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare