To je to što me zanima!

Držali ga kao roba: Osumnjičili osmero za trgovanje ljudima

Riječ je o nezapamćenom slučaju u Lazini kod Draganića, gdje je obitelj na svom imanju zatočila Rasima Ćufurovića (36) i držala ga za roba...
Vidi originalni članak

Osmero ljudi, četvorica muškaraca i četiri žene, osumnjičeni su za trgovanje ljudima na štetu muškarca, utvrđeno je kriminalističkom istragom koju je provela policija u koordinaciji s PNUSKOK-om (Službom organiziranog kriminaliteta) u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Karlovcu.

Pored trgovanja ljudima, četvoricu muškaraca sumnjiči se i za protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Podsjetimo, riječ je o nezapamćenom slučaju u Lazini kod Draganića, gdje je obitelj  na svom imanju zatočila Rasima Ćufurovića (36) i držala ga za roba. Na svom imanju su ga tijekom godine i pola dana držali u neljudskim uvjetima, tjerali ga na težak fizički rad, izgladnjivali ga, tukli, mučili, te ponižavali.   

 -Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje sumnje da su osumnjičeni od travnja 2016. godine do listopada 2017. godine na svojem obiteljskom imanju na području Karlovca, učestalim psihičkim i fizičkim zlostavljanjem prisiljavali muškarca na težak fizički rad. Pri tome su ga držali u neljudskim uvjetima, ograničavajući mu slobodu kretanja i nanoseći mu ozljede, koje su liječnici okvalificirali kao teške. - priopćuje PU karlovačka. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, četvorica osumnjičenika su predana pritvorskom nadzorniku, a policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu. Nakon što su muškarci ispitani u Državnom odvjetništvu pušteni su na slobodu i sudac istrage im je odredio obvezu redovnog javljanja službenoj osobi u policijskoj postaji, zabrane približavanje žrtvi te zabrane uspostavljanja i održavanja bilo kakve veze sa žrtvom i svjedocima. Osumnjičene žene nisu uhićene i protiv njih je kaznena prijava išla redovnim putem, te će se svi oni u postupku braniti sa slobode.  

Idi na 24sata

Komentari 63

  • hipron 21.10.2017.

    Čuje se da u HR Sirotinjskoj i bjednoj zemlji možeš doči do roba već za pišljivih 2000 eura,,,a meni ttreba jena,,a da ni starija od 25,,,hmmm

  • ajetodoo 21.10.2017.

    Petar, Dražen, Igor, Ivan ....Čudna imena za " indijance". Tko kaže da se nisu u stanju integrirati?! Barem po izboru imena. A ćud ostaje kakva je bila od pamtivjeka. Negdje, davno sam čitao u nekim knjigama , dosta starim, tako da ih nisu napisali ni nacisti, ni ustaše, ni četnici, da su cigani(tako piše, valjda se misli na rome) bili podrepine Turcima na njihovim pohodima i obavljali za njih prljave poslove kao što je, između ostalog, nabijanje na kolac, sakaćenje i slično.

  • 21.10.2017.

    I ovog jadnika kao i onog mutavog kaj je tražio obitelj ovaj će portal izmusti do krajnjih granica...

Komentiraj...
Vidi sve komentare