To je to što me zanima!

Držao policajca na nišanu, a to tužitelju nije pokušaj ubojstva

Nasilnik koji je uperio pištolj u policajca nije dugo bio u postaji. Nije se ni otrijeznio, a već su ga pustili jer je tako odlučio - općinski državni odvjetnik u Varaždinu
Vidi originalni članak

Poznatog varaždinskog nasilnika Predraga S. (40) prometna policija u četvrtak je u 21.30 zaustavila u Trnovcu Bartolovečkom u neregistriranom autu prijatelja Marijana K. (59). Predrag, koji ni nema vozačku dozvolu, imao je 3,28 promila alkohola. Htjeli su ga privesti na triježnjenje u postaju, no on je ispod majice izvukao ilegalni malokalibarski pištolj i uperio ga u policajca. Nasreću, nije stigao zapucati jer su ga svladali i uhitili.

No, nije dugo bio u postaji. Nije se ni otrijeznio, a već su ga u petak u 18.30 pustili na slobodu jer je tako odlučio - općinski državni odvjetnik u Varaždinu. Policija je, zbog uperenog pištolja s metkom u cijevi tražila da ga odvjetništvo tereti za pokušaj ubojstva. Tužitelj se nije slagao s mišljenjem policije. Kako neslužbeno doznajemo, obrazložio je da policajci nisu obični građani, da su svjesno izloženi riziku, a kako potpuno pijani Predrag nije ni zapucao, pa tako ni ranio policajca, pokušaja ubojstva, po njegovu mišljenju, ovdje nema.

Zato će Predrag dobiti samo kaznenu prijavu za sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti.

- Godinama tužitelji omalovažavaju naš posao. Ovo je nedvosmisleni pokušaj ubojstva, a ovakav odnos tužiteljstva samo demotivira policajce - složilo se nekoliko naših sugovornika iz policije, koji žele ostati anonimni. Nikakav komentar odvjetništva ne može se dobiti vikendom.

- Odvjetnik tvrdi da je ovaj bio prepijan da bi imao namjeru pucati i da zbog 3,28 promila nije ni mogao racionalno razmišljati. Doista je trebao prvo ubiti ili teško raniti!? - kažu se naši sugovornici. Boje se i kakvu će poruku odaslati drugim nasilnicima.

Predrag već ima podeblji dosje. Policiji je poznat po krađama, prijetnjama, nasilju, zapostavljanju djece. Prikupio je 50-ak kaznenih djela. Te je večeri u autu vozio i Marijana K. (59), koji je imao razbijenu glavu. Leži u bolnici, ima nagnječenje i izljev krvi u mozak. Predrag ga je vozio doma kad ih je zaustavila policija. To mu je možda spasilo život. Navodno su se pijani potukli, ali se još ne zna s kim, zašto ni gdje. Možda bi i doznali da Predraga po nalogu odvjetnika nisu morali pustiti na slobodu.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • pravda na djelu 73 16.01.2012.

    Još će reći da je to poušaj pokušaja ubojstva s neuspjelim isodom i presuditi policajcu zboz izazivanja istog djela od strane vozača

  • e moj narode... 15.01.2012.

    Prikupio je 50-ak kaznenih djela. .., ma šta pričati, metak u glavu i gotovo..., koja je poanta ovoga???? Nabijem ja tog tužitelja tj. njegovu ženu...

  • eurodiesel 15.01.2012.

    e moj tužitelju....jadan ovaj narod sa takvim tužiteljima....da je u tebe uperio onda bi to bio teroristički napad na Hrvatsku!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare