To je to što me zanima!

Država će prodati svoje dionice Belja radnicima

Radnicima će dionice ponuditi po cijeni zod 33 kune. Trenutna cijena dionice Belja na burzi je 100 kuna. Država ima 1.209.000 dionica Belja
Vidi originalni članak

Ministar Petar Čobanković izvijestio je u ponedjeljak Upravu Belja, radnike i sindikate da će Vlada prodati svojih 22 posto dionica Belja. Pravo prvokupa imat će radnici i to po povlaštenoj cijeni od 33 kune po dionici. Trenutna cijena dionice Belja na burzi je 100 kuna. U državnom portfelju je 1.209.000 dionica. Zanimanje za kupnju dionica iskazali su gotovo svi zaposlenici, tako da će se prodaja po radniku ograničiti na paket od 570 do 600 dionica.
- Drago mi je da je interes radnika velik. Oni su svjesni da ovdje ne kupuju 'mačka u vreći', već stabilnu i vrijednu dionicu. Jer, nakon onih teških poratnih vremena, kada je Belje bilo na koljenima, ovo je danas tvrtka kojom se može ponositi cijela Baranja - kaže Čobanković. Sindikati su radnicima koji se odluče na kupnju dionica već dogovorili dvije kreditne linije.
- Vjerujem da ćemo u roku od mjesec dana krenuti s prodajom dionica. Na taj će se način okončati privatizacija Belja, koju možemo smatrati jednom od najuspješnijih u Hrvatskoj. To dokazuju dosadašnja ulaganja u tvrtku, povećan broj zaposlenika, povećanje poljoprivredne proizvodnje u svim segmentima, ali i konkurentnosti na europskoj razini - zaključio je ministar Čobanković.
Inače, prije pet godina Ivica Todorić je kupio većinski paket dionica Belja. Dosad je u Belje uložio 1,6 milijardi kuna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • stari mudrac 12.04.2010.

    kad ih neće kutle ili todorić, onda ne vrede ništa !

  • ManicMiner 12.04.2010.

    Neznam zasto al imam osjecaj da ce se desit ovo: Radnici ce kupiti dionice, prodati ih u kratkom roku, s obzirom da je u ovo vrijeme svaka kuna dobro dosla, dionice ce vjerojatno u medjuvremenu nesto izgubiti na vrijednosti, i onda ce to kupit netko tko ce na kraju rasturit firmu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare