To je to što me zanima!

Državna matura je: Uspješan projekt ili još jedan promašaj?

Nastavnici s kojima smo razgovarali kažu kako je državna matura potrebna, ali je provedba kao i sve kod nas loša. Zapravo malo tko je zadovoljan drž. maturom...
Vidi originalni članak

Uključite se na Forum

  • Hrvatskoj je potrebna državna matura, uglavnom se svi slažu. Međutim, neki fakulteti su zadržali prijemne ispite. Znači, nešto nije u redu. 
  • Nastavnici svjedoče da maturanti prije državne mature uopće ne mare za nastavu i otvoreno govore kako im se ne isplati učiti na satu jer tako i tako idu na pripreme za maturu koju plaćaju roditelji.
  • Roditelji su nezadovoljni jer njihova djeca nisu imali odlične rezultate na maturi nego prosječne. Stručnjaci odgovaraju: Normalno je da svi nemaju pet iz državne mature - to je normalna raspodjela i tako se rade i testovi. 
  • Nastavnici koji zbog mature moraju dežurati u suprotnoj smjeni i odraditi svoje sate nastave za to nisu plaćeni ni jednu kunu dodatno. Apsurd. Na drugom krugu mature zbog jednog učenika - u školu dolazi 11 nastavnika iz te škole kako bi ga čuvali - jer su takva pravila. Kakav gubitak vremena i novca.  
Idi na 24sata

Komentari 3

  • slonicanelica 18.11.2014.

    totalni promasaj i neracionalna provjera

  • gax1996 17.11.2014.

    ja ju pisem ove godine... mislim da je to apsolutno neracionalan nacin provjere znanja, pa zar oni nisu svjesni da se u nekim skolama bolesno prepisuje dok u drugima odma tjeraju van?? zar oni stvarno misle da je to objektivan nacin provjere znanja?? pa u kakvoj zabludi oni zive, neka uvedu prijemne ko sta su prije bili da svi za odredeni fakultet imaju jednaka prava i mogucnosti a ne da se neki provlace dok drugi crnce po gimnazijama 4 godine da bi neko upo prije njega jer je uspjesno prepiso maturu... neznam sta da vise kazem

  • necu rec 17.11.2014.

    promasaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare