To je to što me zanima!

Državna riznica 715 milijuna kuna viška posudila bankama

Iz Ministarstva financija istaknuli su kako će Državna riznica u dva dana u financijski sustav prebaciti više od 4 milijarde kuna i tako poboljšati kunsku likvidnost
Vidi originalni članak

Državna riznica Ministarstva financija u srijedu je preko Tržišta novca Zagreb, zahvaljujući dobroj likvidnosti, po prvi put viškove svojih sredstava plasirala poslovnim bankama na rok od mjesec dana, objavljeno je na stranicama Ministarstva. Riječ je o 715 milijuna kuna

U srijedu 10. rujna, Državna riznica otkupit će i 1,214 milijardi kuna ranije izdanih trezorskih zapisa, a istovremeno će izdati 187 milijuna kuna trezorskih zapisa prema čemu u financijski sustav vraća 1,027 milijardu kuna.

Također će u srijedu Državna riznica izvršiti redovnu isplatu mirovina preko tekućih računa banaka u iznosu od oko 2,5 milijarde kuna, što znači da će u samo dva dana u financijski sustav prebaciti više od 4 milijarde kuna te tako poboljšati kunsku likvidnost. 

Iz Ministarstva ističu kako Državna riznica za potrebe svoje likvidnosti od ožujka nije imala potrebe za zaduživanjem. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • TomislavKatalinić 09.09.2015.

    Lalovac nas je prije dva tjedna zadužio za stotine miliona kuna a sada odjednom ima suficit i to tako da može posuditi bankama! Zašto to nije posudio bankama u švicarcima?

  • 09.09.2015.

    ...a narod gladan...

  • slap 09.09.2015.

    ajde jesam nepismeni desničar ma nek mi neko pametan lipo objasni: tko diže vanjski kredit dok ima viška svojih novaca? kolka je provizija ovdi kapnula i u čiji džep? Bože oslobodi kakvi nam vode lipu našu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare