To je to što me zanima!

Državni vrh u Zagrebu slavio dan osnutka Oružanih snaga

Svečanost je započela snimkom govora prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te himnom i minutom šutnje za sve poginule branitelje, a okupljeni su pogledali i film o osnutku Oružanih snaga
Vidi originalni članak

Čitav državni vrh i pripadnici vojske okupili su se u ponedjeljak u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu na svečanoj 26.obljetnici formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Svečanost je započela snimkom govora prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te himnom i minutom šutnje za sve poginule branitelje, a okupljeni su pogledali i film o osnutku Oružanih snaga.

Tom prigodom predsjednica države i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH promaknula je brigadnog generala Miroslava Kovača u generalnog bojnika, brigadire Senada Fejzića, Tihomira Kundida i Pericu Turaliju u brigadne generale te kapetana bojnog broda Ivu Raffanellija u čin komodora. 

Osim toga, dodijelila je i nagrade najuspješnijim natjecateljima za najspremnijeg pripadnika OSRH "Prvi za Hrvatsku 2017." 
U ženskoj kategoriji titulu najspremnije pripadnice OSRH osvojila je poručnica Monika Martina Sipina-Halper, pripadnica Gardijske mehanizirane brigade. 

U muškoj kategoriji titulu najspremnijeg osvojio je skupnik Ivo Bašić, pripadnik Vojnoobavještajne satnije Gardijske mehanizirane brigade. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Darije 1 30.05.2017.

    21. je stoljece, tehnika ubrzano napreduje, i davno vise ne vazi samo ona; "boj ne bije svijetlo oruzje, nego srce u junaka",, nego ipak uz to, i tehnika, i obucenost vojnika za rukovanje njome. A koliko moja malenkost vidi osim uniformi i pjesadijskog naoruzanja, a od vozila i artiljerije pojedinih primjeraka za pokazivanje. HV i dalje u svakodnevnoj upotrebi ima tehniku iz Domovinskog Rata, i prije. Od MIgova-21, MI helikoptera do oklopnih vozila, i artiljerije. Cak i ovi novopridosli americki helikopteri su daleko od cvijeta mladosti. O elektronici i informatici, oruzanim sustavima na njima baziranima, kao i obucenosti pripadnika HV-a* za upotrebu njih, bojim se da je smijesno i govoriti. Obucenost pripadnika HV za uporabu navedenoga je takva kakva je, ne zbog nedaj Bog njihove nesposobnosti,, nego zato sto RH za to nema novca, niti je imala. A to sigurno NIJE zato sto se novac trosi na obrazovanje, socijalu i zdravstvo. Znamo na sto i koga se trosi. Sve u svemu, ako cemo biti iskreni, stanje u HV-eu, i sa HV-om, ako cemo biti iskreni je dobro samo za one koji u vojsci nigdar bili nisu,, a u stvarnosti; da npr izraelske oruzane znage tak funkcioniraju i drzava Izrael,, Izrael davno vec postojao ne bi.

  • Zmar116 30.05.2017.

    Hrvati se ,gledajući kroz povijest i nisu baš nešto usrećili sa vojskama...U konaćnici ,svaka je zapucala po vlastitom narodu...

  • zagreb555 29.05.2017.

    trošili novac na svoje čašćenje i slavlje, a ljudi gladuju! bravo ba*do lo*ovska

Komentiraj...
Vidi sve komentare