To je to što me zanima!

Državu su vlasnici jahti zakinuli za 180 mil. kuna?

Vlasnici najskupljih jahti svoja plovila registriraju na svoju tvrtku, a koriste ju privatno. Zbog toga je carinska uprava Mamiću zaplijenila njegov brod
Vidi originalni članak

Carinska uprava zaplijenila je jahtu Zdravka Mamića. Registrirao ju je na svoju tvrtku, a koristio privatno. I nije jedini. Vlasnici najskupljih jahti na taj način izbjegnu plaćanje carine i poreza. Prema procjenama Jutarnjeg lista državu su zakinuli za 180 milijuna kuna. Vlasnici najskupljih jahti u Hrvatskoj imaju tvrtke registrirane za gotovo sve djelatnosti pa tako i prijevoz putnika. Tako navodno Dubroavko Grgić, vlasnik koncerna Agram ima dvije jahte i obje iznajmljuje za 80.000 eura tjedno. Pavo Zubak pak kaže kako svoju  jahtu povremeno iznajmljuje. I obitelj Nadana Vidoševića  ima luksuznu jahtu. Vlasnik je tvrtka čija je vlasnica Vidoševićeva majka Marija Tudor.

MAMIĆEV SIN DUŽAN DRŽAVI 1,2 MILIJUNA KUNA?
Dokažu li Mariju Mamiću da je jahtu Malucivu, umjesto za iznajmljivanje, za što ju je registrirao pri uvozu, koristio u privatne svrhe, državi će morati platiti 800.000 kuna carine, trošarine i razliku PDV-a. Tom iznosu treba dodati i kamate koje se zaračunavaju od dana uvoza jahte do dana plaćanja stavki. Do ovog trenutka kamate iznose oko 400.000 kuna, što znači da bi mladi Mamić morao državi ukupno platiti 1,2 milijuna kuna, piše Večernji list. Ako mu pak dokažu da je u prekršaju morat će još platiti i kaznu od 900.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • lobotomix 05.07.2010.

    tak je i \'torbario\' s ht dionicama, pa su ga na kraju oslobodili. nikog oni neće od njih prisiliti da plate. svi su oni ili financijeri vladajućih ili u bliskoj vezi.

  • Wayne 05.07.2010.

    čekaj malo pa to svi rade koji imaju bilo kakvu firmu!!! pa koliko ljudi kupe aute, motore ma sve što mogu na firmu da izbjegnu porez. kad bi e samo auti izračunali bilo bi to više para od ovih jahti....ali država je donjela takav zakon...

  • real 05.07.2010.

    da, ali da im nisu to omogućili te bi jahte bile pod tuđim zastavama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare