To je to što me zanima!

Državu tuže lepoglavski čuvari radi manjih mirovina

Umirovljeni radnici Kaznionice Lepoglava tužit će državu Ustavnom sudu jer su im za deset posto smanjene povlaštene mirovine veće od 3500 kn
Vidi originalni članak

Umirovljeni radnici Kaznionice Lepoglava tužit će državu Ustavnom sudu jer su im za 10 posto smanjene mirovine veće od 3500 kuna. Očekuje se da će se tužbi pridružiti umirovljenici iz ostalih zatvora, kao i umirovljeni policajci i drugi djelatnici MUP-a i pravosuđa, piše Večernji list. Umirovljenica Marija Varović kaže da mirovine jesu stekli po posebnim uvjetima, ali da nisu po ničemu povlaštene. Tvrdi da je time prekršen članak 16. Ustava.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pinkiS 26.08.2010.

    daj vise naucite razliku izmedju zbog i radi! kad u ovom kontekstu upotrijebis radi, ispada da je smanjenje place NAMJERA redara!

  • stari mudrac 26.08.2010.

    kaje njima ? pa nemreju imat veću mirovinu od robijaša !!!!!

  • Dora 26.08.2010.

    Samo vi tužite.... još koji mjesec pa se neće imati uopće ni za kakve mirovine - ni one doista radničke s punim stažem, ni vaše, ni povlaštene... jer mi iz privrede nećemo imati otkud uplaćivati doprinose... zahvaljujući grabežljivim vlastodršcima kojima još uvijek nije došlo iz guzice u glavu da treba sasvim drugačije postaviti neku tvorevinu koju oni nazivaju \"rebalansom\".

Komentiraj...
Vidi sve komentare