To je to što me zanima!

Dubrovčani pile hotelski zid koji je ogradio plažu, stigla policija!

Zaposlenik Royal & Resorts kompleksa, a kojega je dio i Villa Elita, napao je Legaza i pokušavao mu oteti kabel od pile. Također se sukobio s  građanima koji Legaza podupiru u akciji
Vidi originalni članak

Nakon što je prepilao ilegalno postavljenu ogradu na pomorskom dobru ispred ville Ellite u Dubrovniku, Dubrovčanin Igor Legaz jutros je uz pomoć građana počeo pilati i zid kako bi građanima omogućio slobodan prolaz do plaže koju je 'okupirao' hotel, javlja Dubrovački dnevnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Građane je pozvao na radnu akciju i otpor prema hotelskim i drugim okupatorima koji su protupravno okupirali opće, pomorsko dobro u tom gradu, te izuzeli građane iz javnog korištenja onog što im je omogućeno prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, piše Morski.hr.

NEVJEROJATNO Na Cresu ogradili more i zauzeli pomorsko dobro! Lučki kapetan: 'Neću na teren, nema govora!'

Zaposlenik Royal & Resorts kompleksa, a kojega je dio i Villa Elita, napao je Legaza i pokušavao mu oteti kabel koji napaja pilu. Također se sukobio s građanima koji Legaza podupiru u akciji pilanja zida i ograde na pomorskom dobru, javlja Dubrovački dnevnik.

Na terenu je i više policijskih službenika koji su odveli zaposlenika.

Radnici Royal Hotels & Resorts akciju su pokušavali omesti zalijevanjem vrta i prskanjem okupljenih građana koji Legazu pomažu u pilanju. Nakon što je prepilio ogradu, prolomio se gromoglasan pljesak.

ČUDO NA OBALI Fant, zdaj to miči! Slovenac u Rogoznici od oranice napravio privatnu plažu. Mora je srušiti

Hrvatska je nedavno dobila novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama. Najveća promjena je postupak davanja koncesija i definiranje plaža. Više ne postoje hotelske plaže, već se plaže dijele na javne, prirodne i uređene te posebne namjene.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • NijeRuža 23.08.2023.

    Bravo Dubrovčani! 6m od mora!

  • To je jedanaesterac 23.08.2023.

    Respect!!!

  • Hrvat za Hrvate 23.08.2023.

    Podrska gradjanima koji samo zele da se postuje zakon

Komentiraj...
Vidi sve komentare