To je to što me zanima!

Dubrovnik: Stijena od više stotina kg prijeti vozačima

Na predjelu Dubca kraj Dubrovnika stijenu iznad ceste zadržava tek stablo. Malo jača kiša mogla bi je pokrenuti. Nitko od nadležnih još nije reagirao
Vidi originalni članak

Stijena teška nekoliko stotina kilograma može pasti s litice u svakom trenutku na Jadransku cestu i prouzročiti tragediju na predjelu Dubac, udaljenom 5 kilometara od Dubrovnika.
 - Dok vozim iz grada prema Župi, svaki put sa strahom pogledam u stijenu i očekujem da će pasti. Stisnem papučicu gasa kako bih taj dio ceste prošla što brže - kazala nam je vozačica Nada Mičković. I Emiru Fuluriju pogled na golemu stijenu tjera strah u kosti. Često putuje autobusom prigradskim linijama.
- Prizor stijene izgleda zastrašujuće kao da visi na nekoliko niti konca na litici ogoljenoj od požara. U autobusu stanem na stranu koja je dalje od nje i nadam se da neće pasti dok sam ja u autobusu - naglasio je Emir Fulurija. Podsjetimo, samo je sreća spasila od smrti taksista Radivoja Predojevića i njegovih dvoje putnika kojem je na vozilo pala stijena od 300 kilograma lani u studenome na Jadranskoj cesti iznad Dubrovnika. Kako je riječ o državnoj cesti, za otklanjanje opasnosti nadležna je dubrovačka podružnica Hrvatskih cesta. Hoće li se i kada ukloniti stijena, nismo uspjeli doznati od direktora dubrovačkog HC-a Jeroslava Šegedina jer je na službenom putu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Gatsby 18.03.2009.

    Ma daj ne lupajte drži je drvo , neće ta pasti još tisuću godina! Inače teška je više tisuća kg.

  • user_31294 18.03.2009.

    ja svaki dan prolazim ovom cestom i uvijek se pomolim Bogu da se nešto ne dogodi pogotovo po kiši,strava ali usprkos stalnim reagiranjima u dubrovačkom vjesniku niko ništa ne poduzima.Možda bude kakva reakcija na vaš članak prije nego netko nastrada

  • mimidu 18.03.2009.

    Znate kad ce je maknut? Kad padne...a hoce li past na cestu ili na auto ostaje pitanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare