To je to što me zanima!

Dug raste: U svakoj sekundi Hrvatska se zaduži za 443 kn

Republika Hrvatska dužna je gotovo 290 milijardi kuna, a svaki njezin stanovnik zadužen je za više od 67.000 kuna, a svaka zaposlena osoba više od 187.000 kn
Vidi originalni članak

Hrvatski javni dug raste brzinom od 443,66 kn u sekundi i do kraja godine mogao bi dosegnuti kritičnu točku od 90% BDP-a, a do danas je narastao na gotovo 290 milijardi kuna, rečeno je u srijedu na predstavljanju prvog 'Brojača javnoga duga' kojeg je osmislila Udruga poreznih obveznika Lipa. Udruga želi građane u izbornoj godini podsjetiti na ozbiljnost situacije i potaknuti njezino rješavanje. 

Svaki stanovnik Republike Hrvatske zadužen je za više od 67.000 kuna, a svaka zaposlena osoba više od 187.000 kuna.

Brojač, koji pokazuje povećanje javnog duga u stvarnom vremenu, bit će izložen na pet mjesta u Zagrebu, dva će biti na Trgu bana Jelačića, a ostali na Maksimiru, Cvjetnom trgu i na Vrbanima. 

Rast javnog duga jedna je od najvećih prepreka gospodarskog rasta Republike Hrvatske i nužno je zaustaviti daljnji rast duga kroz fiskalno odgovornu politiku, istaknuli su Vuk Vuković sa ZŠEM-a, Velimir Šonje iz Arhivanalitike te Davor Huić iz Lipe na predstavljanju 'Brojača', prenosi portal Manji porezi.

Pratite iz sekunde u sekundu koliko nam raste dug

Idi na 24sata

Komentari 139

  • pričamtipriču 24.09.2015.

    Čudno da nam se Grčić nije obratio s riječima: "Pa eto, barem nam nešto u Hrvatskoj raste."

  • sanja2610 24.09.2015.

    pa naravno i ovo što se sad događa sve to netko mora platit a bojim se da neče samo sve eu troškove snosit a naša djeca u šklama gladna,bakice prisiljene po ulici prosit,razne obitelji tražiti pomoć preko emisije provjereno male male mirovine,male plače prosvijetara koji imaju puno obaveza u školstvu a nastoje našu djecu nešto naučiti,male plače doktorima koji živote spašavaju,male mirovine braniteljima koji su se borili za ovo što sad imamo u jebote tko če to pratit.

  • Bassa_1 23.09.2015.

    Moram primjetiti da je ovaj članak u medijima objavljen tek toliko da se objavi. Ovo bi trebala biti veća vjest od izbjeglica jer s izbjeglicama se uvijek možemo nositi, ali s ovim dugom ne. Naravno opet ćemo na tv slušati o radtu bdp-a i izvrsnoj turističkoj sezoni, a ovome ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare