To je to što me zanima!

Dugine obitelji: Ova presuda potvrđuje da su prava LGBTIQ osoba u Hrvatskoj zaštićena

NOVI EXPRESS LGBTIQ osobe u Hrvatskoj i dalje su izložene učestalom nasilju, diskriminaciji i demoniziranju, te je ova presuda korak naprijed u smjeru da Hrvatska postane donekle progresivna članica Europske unije
Vidi originalni članak

Vrhovni sud Republike Hrvatske uvažio je žalbu udruge Dugine obitelji na presudu sutkinje Jadranke Travaš te potvrdio da je udruga Vigilare poticala na diskriminaciju te uznemiravanje LGBTIQ osoba i njihovih obitelji. Vigilare u roku od osam dana mora ukloniti sav uznemirujući sadržaj s web stranice na kojoj se nalazila peticija "Stop homo-propagandi" te joj se zabranjuje daljnje objavljivanje i korištenje sadržaja koji na bilo koji način diskriminira LGBTIQ zajednicu. Predsjednik Duginih obitelji Daniel Martinović komentirao je presudu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • vinja 29.05.2022.

    Voljela bih da netko navede točan primjer diskriminacije ovih osoba, kako , gdje, u vezi čega. Čitamo da žena od 45 godina ne bi smjela nositi kratku suknju ili "poderane" traperice, jer je u takvoj odjeći smiješna. Da li je to diskriminacija ili objektivni doživljaj promatrača. Sa svojim navikama i svojim osobinama treba se znati nositi i na nečije drugačije mišljenje ne treba se ljutiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare