To je to što me zanima!

Dugo Selo: Igralište i klizalište pretvorili u 10-metarski bazen

Preko 350 građana dobilo je priliku zaroniti na danima sporta u Dugom Selu. Projektom je oduševljen i bivši vrata hrvatske rukometne reprezentacije Vlado Šoča
Vidi originalni članak

Projekt Pogled u plavo gostovao je u Dugom Selu na oduševljenje mnogih građana koji su dobili jedinstvenu priliku zaroniti pod punom ronilačkom opremom. Od njih 350, koji su se prvi put susreli s ronjenjem, najstarija je bila 72-godišnja Dugoselčanka koja si je ispunila davno željenu želju. Zaronio je i Vlado Šola, bivši hrvatski rukometni reprezentativac i član stožera hrvatske rukometne reprezentacije.

 - Ovo je bilo fenomenalno iskustvo, imao sam osjećaj kao da sam astronaut. Lebdimo pod vodom i mislim da bi to svi trebali probati. Ovo je bazen, a zamislite u nekom predivnom moru da lebdite i doživite bogatstvo flore i faune - rekao je Šola

U montažnom 10-metarskom bazenu svi posjetitelji prošli su kratku obuku kako zaroniti koju su vodili instruktori ronjenja ronilačkog kluba AdriatiCro Zagrebi instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama. Osim ronjenja, tijekom  sportskog vikenda članice Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela predstavile su vještine, rekvizite i vlastita priznanja.


 - Dugo Selo je grad sporta, a treći smo u županiji kao grad koji izdvaja za sport i treći u državi po natalitetu. Naše sportske udruge te klubovi su u vrhu Hrvatske. Ono što je najvažnije je širenje i promocija sporta. Cilj nam je da se i u Dugom Selu osnuje ronilački klub. Pogled u budućnost je pogled i u sport. Želja nam je da ova manifestacija preraste u regionalni sajam sporta i na taj način možemo promovirati, ne samo Grad Dugo Selo i Županiju već i sportski turizam u Hrvatskoj - rekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Ravnatelj Sportskog centra Dugog Sela, Miroslav Škrlec zadovoljan je velikim odazivom građana te naglasio kako uz klizalište i ronjenje žele građanima ponuditi širu paletu aktivnosti. To su potvrdila i djeca.

- Ronjenje je super, prvi put u životu dišem u vodi. Nije me bilo strah jer je bio jedan ronioc sa mnom. Htjela bi još roniti - izjavila je osmogodišnja Klara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lokal patriota 16.09.2017.

    U Osijeku već godinama ronilački klub MURSA , omogućio je djeci i zainteresiranim građanima zaron u slićnom bazenu postavljenom na glavnom trgu, sportskom aerodromu , dvorištu Zajednice tehničke kulture u Tvrđi itd.

  • Lindy 13.09.2017.

    A di je to klizalište? Zna tko? I odkad počinje raditi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare