To je to što me zanima!

Duguju im četiri plaće: Radnici riječkog MID-a stupili u štrajk

Pismo namjere postoji za pet ponuđača no u godinu i pol ništa nije poduzeto. Mi smo u vlasništvu države, koja je trebala osigurati plaće, rekla je Bosiljka Zlojutro
Vidi originalni članak

Nezadovoljni poslodavcima, vlasnicima i državom to jest Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, koje smatraju nezainteresiranima za stanje u riječkoj tvornici Motora i dizalica, 194 MID-ova radnika u srijedu je započelo štrajk tražeći isplatu zaostalih plaća te rješenje teške situacije u tvornici, koja prostorno djeluje u okviru 3. maja.

Iako tvornica trenutno ima posla, budući da su u izgradnji dva motora te sklopljeni poslovi i za iduću 2016. godinu, radnicima se duguju četiri neisplaćene plaće.

- Pismo namjere postoji za pet ponuđača no u posljednjih godinu i pol dana ništa nije poduzeto. Mi smo u sto postotnom vlasništvu države, koja je trebala osigurati plaće, no dogovor postignut još u šestom mjesecu prošle godine kada je obećano da će se u MID-u obaviti preustroj te pripreme za privatizaciju kao te isplatiti sve zaostale plaće, nije ispoštovan i mi više ne možemo čekati - u ime radnika izjasnila se sindikalna povjerenica Bosiljka Zlojutro.

Naime, MID je izdvojen iz sastava grupe Brodograđevne industrije 3. maj te nije ušao u privatizacijski proces u kojem je Uljanik postao vlasnikom 3. maja, a Vlada je upravljanje tim procesima prepustila DUUDI-ju.

Štrajk radnika organizirala je podružnica Sindikat metalaca Hrvatske, a najavljeno je da će on trajati do rješenja statusa tvornice i ispunjenje zahtjeva, do kad će rad biti obustavljen

Podršku MID-ovcima dao je i matični Sindikat metalaca Hrvatske, koji najavljuje mogućnost organizacije štrajka podrške u cijelom 3. maju.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Yassa 18.02.2015.

    menadžeri su dobili svoje plaće i bonusiće , sirotinju tko šljivi , nakaradna država sa ovakvim zakonima sramota

  • TomislavKatalinić 18.02.2015.

    Ovo je više nego očita slika docijalne osjetljivosti kukurikavaca! Kukurikavci a i radnici u štrajku se ponašaju kao da im je HDZ na vlasti i kriv za sve!!

  • mvb234 18.02.2015.

    i dunavski lloyd je dužan 9 plaći prije stečaja a u ored stečajnoj nagodbi još 2 pa nikom ništa a što ćeš kada je Darko pavlak veliki moćnik zalosno ali istinito

Komentiraj...
Vidi sve komentare