To je to što me zanima!

Dužnici u strahu: Franak na najvećoj razini u dvije godine

Švicarska je fiksirala tečaj franka prema euru u rujnu 2011. i sprečava da ojača ispod propisane razine. Domaći dužnici ne moraju strahovati od divljanja tečaja
Vidi originalni članak

Zbog stanja u Ukrajini kapital se ponovno okreće Švicarskoj te je tečaj franka ovog tjedna ponovno ojačao. U utorak je prvi put nakon gotovo dvije godine zabilježeno da je srednji tečaj franka prema kuni prešao 6,31. Analitičari ipak ne vjeruju da će jačanje franka potrajati što potvrđuje i tečaj koji je u srijedu bio na 6,284 kune. 

Švicarska je fiksirala tečaj franka prema euru na jedan prema 1,20 još u rujnu 2011. i od tada sprečava da on ojača ispod propisane razine. Stoga domaći dužnici ne moraju strahovati od novog divljanja tečaja koji je od početka krize uništio brojne dužnike, pogotovo onih koji su uzimali stambene kredite. 

Zbog ukrajinske krize pala je i vrijednost ruske valute, a počeo je jačati američki dolar. Na takva kretanja na tržištu novca Europska središnja banka mogla bi odgovoriti spuštanjem kamatne stope s 0,25 na 0,10 posto, piše Večernji list

Idi na 24sata

Komentari 26

  • mrzovoljni 30.04.2014.

    Jesam ga naJ.....

  • mdoroslo 13.03.2014.

    Što radi ustavni sud sa zahtjevom o ustavnosti davanja kredita u švicarcima koji je predan prije više od dvije godine, što radi visoki sud sa donošenjem presude protiv banaka, što radi HNB, sve skupa ništa, a banke svakim danom plijene, izbacuju ljude na ulicu, ljudi crkavaju pod dužničkim ropstvom i čekaju svoj red.

  • mrzovoljni 06.03.2014.

    Šta je s presudo za CHF oče li ona ikad ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare