To je to što me zanima!

'Dužnosnici nisu bili objektivni po pitanju presude generalima'

Glavni haški tužitelj izvjestio je Vijeće sigurnosti da postoji 'ograničeni napredak' u potrazi za dokumentima iz Oluje. Osvrnuo se i na presudu Gotovini i Markaču
Vidi originalni članak

Hrvatska ispunjava sve uvjete Haaga, ocijenio je glavni haški tužitelj Serge Brammertz u usmenom obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a u New Yorku, kao i u ranijem pisanom izvješću tom tijelu, izvijestio je ICTY. Brammertz ipak nije propustio dodati da najviši hrvatski dužnosnici nisu bili objektivni komentirajući presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Dok je u pisanom izvješću iz svibnja glavni haški tužitelj naznačio kako izvjestan broj nedosljednosti i pitanja ostaje neriješen te da je nestanak dokumenata iz Oluje nerazjašnjen, Vijeće sigurnosti usmeno je izvijestio da je bio ostvaren ograničeni napredak u potrazi za tim dokumentima.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • girica 07.06.2011.

    On zapravo , kaže : Hrvatski generali su dobili kazne koje nisu zaslužili ! A što se tiće tih dnevnika o topovima , e to neka traže na drugom mijestu, kod srba, mi smo tad imali nekoliko tenkova ,i sve možeš na prste izbrojat! Zbilja neznam o kakvim je dnevnicima tu riječ??

  • dom2 06.06.2011.

    Zna se za koje interesa radi haški tužitelj. Britance, francuze, belgijance i druge države koje plaču za Jugoslavijom i zato nisu ništa poduzeli da zaštite narod u Srebrenici, Vukovaru i drugim gradovima, ali to njima ništa ne znači. I za nepostupanje ima kazna. Koliko ih je završilo u zatvoru iz UN-a? Jer je očito da su nečinjenjem okrvavili ruke a sada nama djele lekcije. Ne može biti ratni zločinac čovjek koji brani svoj dom. Zločinci osvajaju teritorije po svaku cijenu i to bilo oružjem ili ekonomski. Završnica je ista. Bitno da je teritorij osvojen. Pozdrav braniteljima ma gdje bili.

  • Torento 06.06.2011.

    Normalno je da su Hrvati krivi za rat. Uvijek je žrtva kriva, jer da se žrtva nije branila ne bi bilo niti rata. Morali smo se europski ponašati u skladu s civiliziranim normama. Kad su četnici došli pred naša sela i gradove, morali smo im mirno i civilizirano predati svu našu imovinu i žene, a mi se mirno odšetati da ih ne provociramo i tako nikad ne bi bilo ratnih zločina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare