To je to što me zanima!

Dva člana 'Pink Panthera' odao razgovor s djevojkom

Zorana Kostića (38) i Nikolu Ivanovića (36) uhitili su u Parizu gdje su pobjegli nakon što su ukrali iz draguljarnice nakit vrijedan oko tri milijuna kuna
Vidi originalni članak

Francuska policija uhitila je u Parizu još dva člana bande kradljivaca Pink Panther, Zorana Kostića (38) zvanog Medo i Nikolu Ivanovića (36), podrijetlom iz Srbije. Sumnjiče ih za više pljački draguljarnica, a zadnja je bila 5. svibnja u Švicarskoj Lozani. Prema ustaljenom scenariju, ušli su dotjerani u draguljarnicu predstavljajući se kao bogati kupci. Zatim su izvukli oružje. Jedan je držao na nišanu kupce i zaposlenike dok je drugi uzimao dragocjenosti. Ukradeni nakit procjenjuju na oko 600.000 franaka (oko tri milijuna kuna). Vlakom su nakon pljačke pobjegli u Pariz, gdje ih je u hotelu uhitila policija i to lociravši ih preko telefona dok je Kostić razgovarao s djevojkom, piše srpski Blic. Policija je priopćila kako bi im ovo uhićenje moglo pomoći da saznaju kako banda fukcionira te kako su se uspijevali brzo otarasiti plijena. Za Kostićem i Ivanovićem izdano je više potjernica. Pink Panther ima oko 200 članova, koji uglavnom potječu s područja bivše Jugoslavije, a sumnja se da su izveli 120 pljački draguljarnica u 20-ak zemalja. Ukradeni nakit nikada nisu našli.

VEĆINA BANDE JOŠ OPERIRA PO SVIJETU
Aleksandru Raduloviću, Đorđiju Rašoviću, Snežani Panajotović, optuženima za pljačku nakita u Tokiju uključujući dijamantnu ogrlicu od 25 milijuna eura, sude u Beogradu. Trenutačno je proces zaustavljen do rujna jer se čekaju svjedoci iz Japana.
Prije mjesec i pol na Cipru je uhićen Rifat Hadžiahmetović iz Crne Gore, za koga također sumnjaju da je član bande i da je sudjelovao u pljački na Tenerifima u Španjolskoj. Krajem veljače, u pariškom hotelu uhitili su Miška Jankovića i Momira Latkovića. Proteklih godina uhićeni su i navodno mozak bande Predrag Vujošević, Nebojša Denić i Petar Radonjić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare