To je to što me zanima!

Dvije godine od otmice: Tijelo Salopeka nikad nisu pronašli

Desetak dana ništa se nije znalo o sudbini otetog Hrvata, a onda se 5. kolovoza na internetu pojavila snimka na kojoj tzv. Islamska država prijeti pogubljenjem...
Vidi originalni članak

Tomislav Salopek iz Vrpolja pokraj Slavonskog Broda radio je kao geodetski tehničar u Egiptu kada su ga na današnji dan, 22. srpnja, iz automobila u blizini Kaira oteli ISIL-ovci.

Prvu vijest o otmici objavio je France presse dva dana kasnije izvijestivši da su nepoznati napadači u Egiptu oteli hrvatskog državljanina koji je u toj zemlji radio za francusku tvrtku. 

Desetak dana ništa se nije znalo o sudbini otetog Hrvata, a onda se 5. kolovoza na internetu pojavila snimka na kojoj tzv. Islamska država prijeti pogubljenjem Salopeka u roku od 48 sati ne oslobode li se muslimanske žene iz egipatskih zatvora. 

Sedam dana kasnije na Twitteru su objavili vijest da su pogubili Tomislava uz fotografiju za koju tvrde da je autentična. 

Tijelo nikad je pronađeno, a ista je situacija i s tijelima ostalih zarobljenika koje je pogubio ISIL. 

Tomislav je iza sebe ostavio suprugu Natašu i dvoje male djece. 
 

Idi na 24sata

Komentari 126

  • sporky 22.07.2020.

    I koliko takvih ISILOVACA sada ima među ovim migrantima koji kao bježe od rata u bolji život i još se žale na postupanje HR policije jadni ljudi

  • Lokrajc 24.07.2017.

    Još za godinu i nitko se ga neće ni sjetiti.

  • žaba davi rodu 23.07.2017.

    Njegove ubojice sada se prerusavaju u žene

Komentiraj...
Vidi sve komentare