To je to što me zanima!

Dvije Koreje opet pucale jedna na drugu kod sporne granice

Južnokorejske snage uzvratile su vatru nakon što su sa Sjevera snage ispalili tri granate tijekom uobičajenih vojnih vježbi blizu osporavane granice u Žutom moru.
Vidi originalni članak

Sjevernokorejska vojska ponovo je topništvom pucala prema južnokorejskom teritoriju i to tijekom uobičajenih vojnih vježbi. Granate su pale nedaleko od otoka Yeonpyeong, ali se ne zna jesu li pale u južnokorejske teritorijalne vode. 

Južnokorejske su snage uzvratile paljbom iz topništva i najavili su još jaču odmazdu. Stanovnici otoka Yeonpyeong sakrili su se u skloništa dok su ribarski brodovi pozvani natrag u luku.

Najnoviji incident bio je u neposrednoj blizini sjeverne granice dviju Koreja koja je u posljednjih nekoliko godina postala mjesto brojnih okršaja, piše BBC.

Južna Koreja lani je optužila Sjevernu za torpediranje broda pri čemu je poginulo 46 mornara.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Imprekacija 10.08.2011.

    Meni su najbolje izjave tipa "prilikom vojne vježbe, granate su pale uz samu crtu susjednog teritorija..." pa sama cinjenica da imaju vojne vjezbe dokazuje upravo provokaciju i poziv na osvetu. psihopate nam vode ovaj svijet dragi moji...

  • user_115614 10.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • totasef 10.08.2011.

    Udri Brus Li, udri Brus Li, pobij ih sviiiiiiiiiiih

Komentiraj...
Vidi sve komentare