To je to što me zanima!

Dvoboj: Svi kandidati odriču se Zokijeve izborne podrške

Činjenica da bi se politička podrška najvažnijeg člana stranke tretirala kao “poljubac smrti” samo po sebi govori o stanju u SDP-u, vladajućoj hrvatskoj stranci
Vidi originalni članak

Sva tri kandidata za čelno mjesto u zagrebačkom SDP, više ili manje otvoreno odriču se podrške Zorana Milanovića. Činjenica da bi se politička podrška najvažnijeg člana stranke tretirala kao “poljubac smrti” samo po sebi govori o stanju u vladajućoj hrvatskoj stranci.

- Milanoviću se pripadnici vrha stranke po kuloarima ismijavaju - kaže nam izvor iz zagrebačkog SDP-a. Oni slušaju njegove čudnovate izjave, prate njegov rad, ako se to može nazvati radom, i izvrgavaju ga ruglu - iako to nitko neće učiniti javno, jer je njegova formalna vlast neupitna. Valja znati da SDP nema nikakve veze sa SKH ili komunizmom kao takvim, ali u jednom pogledu oni su u cijelosti baštinici te stranke. SDP se naime i danas kao pijan plota drži demokratskog centralizma...

U prijevodu na normalan jezik, to znači da u SDP-u vlada slijepa poslušnost. Onaj tko zasjedne na tron, ima minimalne izglede izgubiti vlast, baš kao što kaže ABBA-ina pjesma - “pobjedniku pripada sve...”

U brojnim prognozama, kao favorit kotira Mirando Mrsić. On je prvi, još u noći izbornog poraza, svalio krivnju na Davora Bernardića, i time se faktički nominirao za položaj čelnog čovjeka zagrebačke partijske organizacije.

>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Ahileja 06.08.2013.

    Prekasno se neki sjetili, prvo sebi a onda što ostane drugima.

  • Ahileja 06.08.2013.

    Bio bi dobar kada bi Hrvatsku zaduživao preko mogućnosti, ali to više ne može jer je zadužena do maksimuma. Bio bi dobar kada bi prodavao, ali uglavnom je već sve vrijedno prodano. Bio bi dobar kada bi sve te novce dao u potrošnju, ali više novaca nema.

  • jabu 06.08.2013.

    Bernardić je pragmatičan i, po mom sudu, miljama svjetlosnih godine daleko od ideologije socijaldemojracije. Pragmatičan lukavac, no njegova socijalna inteligencija je autodestruktivno u disproporciji sa njegovim općim IQ stajem....tip nema šarma i personality....i zato nikad neće uspjeti.Točka !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare