To je to što me zanima!

Dvogodišnjak imao čak 33 kg: Spasili ga smanjenjem želuca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dva mjeseca nakon operacije dječak je izgubio 15% tjelesne težine, a u 2 je godine smršavio s 33 na 24 kg. On je najmlađa osoba na svijetu podvrgnuta toj operaciji
Vidi originalni članak

Dječak iz Saudijske Arabije je, kad je imao dvije godine težio čak 33 kilograma. Liječnici su mu operacijom smanjili želudac i dječak je postao najmlađa osoba na svijetu koja je podvrgnuta toj operaciji. Operacija je bila još 2010. godine, no cijeli slučaj je u javnost izašao tek nedavno odnosno nakon što je priču objavio ScienceDirect. 

Dječak je patio od poremećaja zbog kojeg bi u snu prestajao disati pa su ga roditelji odveli liječniku. Kad su prvi put posjetili endokrinologa, dječak je s 14 mjeseci težio 21,3 kilograma. 

Bio na dijetama, ali nisu mu pomagale

Nakon toga je četiri mjeseca bio "na dijeti", no težina mu se povećala za osam kilograma. I sljedeća dijeta nije pomogla te je dječak nakon nje imao 33 kilograma. Liječnici su tada zaključili da se roditelji očito ne pridržavaju režima prehrane te su odlučili operirati dječaka. 

Prije operacije imao 33, a dvije godine poslije 24 kilograma

Dva mjeseca nakon operacije dječak je izgubio 15 posto tjelesne težine, a u dvije je godine smršavio s 33 na 24 kilograma, piše news.com.au. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Ralph_1 21.09.2013.

    Ja sam toliko u 5. razredu imao :O

  • bodo9bbb 21.09.2013.

    mali bi mogao bit logo za Michelin, ništa nije drugačiji od one maskote

  • zahira45 20.09.2013.

    Jadno dijete. Valjda će sada biti dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare